Victor Crowley

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Victor Crowley
İlk görünümBalta (Hatchet)
Son görünümHatchet: Victor Crowley
YaratanAdam Green
CanlandıranKane Hodder
YerHoney İsland Bataklığı
Bilgileri
Takma ad(lar)ıBataklık katili
AmacıBabasını bulmak (başarılı)
Onun ölmesini sağlamış üç kişiyi öldürmek (başarılı)
Bataklığına girenleri öldürmek (başarılı, Merybeth ve bağızları hariç)
CinsiyetErkek
AileThomas Crowley (babası), Lena Crowley (annesi)

Victor Crowley, Hatchet film serisinin katilidir.

Victor Crowley karakteri, Jason Voorhees karakterini 4 defa oynamış ve böylelikle de en çok oynamış Kane Hodder tarafından canlandırılmıştır.

Hikayesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Victor Crowley dünyaya şekilsiz gelmiştir ve bu yüzden babası onu bir bataklıkta bir kulübede saklamıştır. Bir Cadılar Bayramı gecesinde birkaç çocuk eve fişek atmıştır. Ev alev alınca babası evin kapısını bir balta ile kırmaya çalışmıştır. Babası Victor'un kapının arkasında olduğunu bilmediği için balta yanlışlıkla Victor'un kafasına girip onu öldürmüştür. Annesi (Lena Crowley) doğumda ölmüş babası (Thomas Crowley) ise Victor Crowley'nin ölümünden 10 yıl sonra.

Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Victor Crowley 191 cm boyundadır. Öldürme sebebi bir grup çocuğun evini ateşe verip onun ölümüne sebep olmasıdır. Crowley, Jason ya da Michael gibi yürümez, birinin peşindeyse koşar. Victor Crowley filmlerinde motorlu testere, kürek, bantlı zımpara, defibrilatör ve çekiç kullanmıştır fakat o genelde ikonik silahı olan baltası ile ünlüdür. Victor Crowley olağanüstü güçlü ve ölümsüzdür. Victor Crowley filmlerde defalarca ölümcül yaralanmış fakat herseferinde hiçbir şey olmamış gibi ayağa kalkmıştır. Fakat teorilere göre Crowley'nin babasının külleriyle durdurulabilindiği söylenmektedir. Victor Crowley'nin azılı düşmanı onu birçok kez ölümcül yaralamış Merybeth'dir. Victor Crowley acımasızdır. Genç yaşlı dinlemez. Önüne geleni öldürür. Onun mekanı olan Honey İsland Bataklığına giren herkesi öldürür.

Filmleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

https://hatchet.fandom.com/wiki/Victor_Crowley 24 Ocak 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.