València la Vella

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Valencia la Vella

València la Vella, Valensiya'da bulunan 6. yüzyılın sonlarına doğru kurulduğu tahmin edilen bir Geç Antik Çağ müstahkem yerleşimidir.

València la Vella'nın, Vizigotlar tarafından kurulmuş olma olasılığı yüksektir. Bu özelliği ile Tolmo de Minateda ya da Reccopolis yerleşimi ile kıyaslanması mümkündür. Yerleşimin dışını saran büyük surda hiçbir devşirme malzeme bulunmamıştır. MS 7. yüzyılın sonlarına doğru savaşsız terk edildiği düşünülmektedir. Turia nehri ve Cabrasa vadisi arasındaki bir burun üzerinde, neredeyse 5 hektarlık alanda yer alan bölge, hala 3 metreden yüksek ve toplamda 980 m uzunluğuna varan duvarlar ile çevrilidir. Yerleşimin topografik konumu ve surlu oluşu, bu bölgenin askeri amaçla kullanıldığına işaret etmektedir.

Galeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Literatür[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Miquel Rosselló Mesquida, «El yacimiento de València la Vella (Riba-roja de Túria, Valencia): Algunas consideraciones para su atribución cronológica y cultural», Quaderns de Prehistòria i Arqueologia de Castelló [Castelló], vol. 17 (1996), p. 435-454.
  • Miquel Rosselló, «El recinto fortificado de “València la Vella” en Riba-roja de Túria», a Albert Ribera i Lacomba (coord.), Los orígenes del cristianismo en Valencia y su entorno, València, Ajuntament de València, 2000, col·l. «Grandes Temas Arqueológicos», núm. 2, p. 127-133