VDMA

Vikipedi, özgür ansiklopedi
VDMA logosu

Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau e. V. (VDMA) yaklaşık 3300 üyesiyle Avrupa'nın en büyük endüstri birliği'dir ve merkezi Frankfurt am Main'dedir. Güçlü orta ölçekli yatırım malları endüstrisi çıkarlarını siyaset ve toplum kurumlarının yanı sıra ticaret, bilim ve medya otoriteler karşısında temsil eder. Almanya'da makine ve tesis mühendisliği sektörü 1,35 milyondan fazla çalışanı ile[1] 228,7 milyar avro (2019) cirosu ile en büyük endüstriyel işverendir.[2]

Almanya'daki makine üretiminin değeri yaklaşık 224 milyar Euro'dur (2019). Almanya'daki makine ve tesis mühendisliği güçlü bir şekilde ihracata yöneliktir (ihracat kotası yüzde 80,3; 2019).[2] Ayrıca, VDMA kendisini üye şirketlerinin teknik zorluklar, disiplinler arası sorunlar ve diğer birçok konu hakkında sayısız ağda fikir alışverişinde bulunabilecekleri bir platform olarak görür.

1892 yılında kurulan dernek, 2017 yılında 125. yılını kutladı.

Temel konular[değiştir | kaynağı değiştir]

VDMA taahhüdünü sekiz merkezi konu alanında toplar:

Pazarlar ve İş Döngüsü- Güçlü ihracat odaklı üye şirketleri desteklemek için uluslararası pazarların analizi.

Araştırma ve Üretim - Üretim eğilimleri ve yeni üretim teknolojileri konusunda sanayi, araştırma ve bilim ağının oluşturulması. Endüstriyel topluluk araştırması ((Almanca: Industriellen Gemeinschaftsforschung) (IGF)) çerçevesinde projelerin düzenlenmesi.

Enerji ve Çevre - Enerji verimli teknolojilerin sağlayıcısı ve kullanıcısı olarak makine ve tesis mühendisliğinin önemini vurgulamak.

Sosyal ve Ekonomik politika - İşgücü piyasası ve tarife politikası, dış ticaret politikası, enerji politikası, Avrupa politikası, araştırma politikası, vergi politikası, teknoloji politikası ve çevre politikası ile ilgili pozisyonların detaylandırılması.

Kariyer ve Eğitim - Eğitim politikası ve vasıflı işçileri güvence altına almak için makine ve tesis mühendisliğinde pozisyonların geliştirilmesi.

Şirket ve Yönetim - Kurumsal sosyal sorumluluk kadar stratejik ve operasyonel yönetim konularına da odaklanma.

Hukuk ve Vergiler - Yatırım malları sanayisindeki şirketler için yer olarak Almanya'nın çekiciliğini teşvik eder.

Standardizasyon ve Teknoloji Politikası - Ulusal ve uluslararası düzeyde standardizasyon ve teknoloji politikasına odaklanmak. Makine mühendisliği standartları komitesi (NAM) için DIN standartları komitesinin koordinasyonu. Makine mühendisliğinde standardizasyon süreçleri için standart sayfalarının oluşturulması.

Organizasyon[değiştir | kaynağı değiştir]

VDMA, Frankfurt am Main'de 6 bölgesel dernek, 7 yabancı temsilcilik ve 36 profesyonel birliğin çatısı altında kayıtlı bir dernektir. 1892'de kurulan VDMA, 2017'de 125. yılını kutladı.

VDMA'nın stratejik yönü ve operasyonel yönetimi ana yönetimin sorumluluğundadır. Derneğin başında, seçilmiş üç şirket temsilcisinden oluşan bir başkanlık bulunur. Başkan dört yıl için bir kez seçilir. Başkanlık, bir danışma kurulu ve makine ve tesis mühendisliği şirket temsilcilerinden oluşan bir ana kurul tarafından desteklenir.[3]

VDMA-Başkanlık (2020–2024)
Karl Haeusgen, Başkan, HAWE Hydraulik, Aschheim/Münih
Henrik Schunk, VDMA-Başkan Vekili, SCHUNK GmbH & Co. KG, Lauffen
Bertram Kawlath, VDMA-Başkan Vekili, Schubert & Salzer Firmengruppe, Ingolstadt
VDMA-Ana yönetimi
Thilo Brodtmann, VDMA-Baş yönetici
Hartmut Rauen, VDMA Genel Müdür Yardımcısı
Bernd Scherer, VDMA yönetim kurulu üyesi
Ralph Wiechers, VDMA yönetim kurulu üyesi
Hans-Jürgen Zechlin, 1998 yılına kadar VDMA genel müdürü

Web bağlantıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Şablon:Normdaten

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Holger Paul. "Über den VDMA". VDMA (Almanca). Erişim tarihi: 2020-02-19.  25 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. "Arşivlenmiş kopya". 25 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2021. 
  2. ^ a b "Maschinenbau in Zahl und Bild 2020". VDMA (Almanca). Mayıs 2020. Erişim tarihi: 30 Haziran 2020.  5 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. "Arşivlenmiş kopya". 5 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ekim 2021. 
  3. ^ Hans-Jürgen Zechlin: Verbandsmanagement im Strukturwandel – Analysen, Kommentare, Erfahrungen. Fossil-Verlag, Köln 2000