UFC 282

Vikipedi, özgür ansiklopedi

UFC 282: Prochazka vs. Teixeira 2, 10 Aralık 2022'de Amerika Birleşik Devletleri Las Vegas Metropol Bölgesi'nin bir parçası olan Paradise/Nevada'da T-Mobile Arena'da gerçekleşecektir.

Şu anki şampiyon Jiri Prochazka (aynı zamanda eski Rizin Hafif Ağır Siklet Şampiyonu) ile eski şampiyon Glover Teixeira arasındaki UFC Hafif Ağır Siklet Şampiyonasının rövanş maçının UFC 282'ye öncülük etmesi bekleniyor. Bu ikili daha önce haziran ayında UFC 275'te dövüşmüştü ve Prochazka beşinci turda Teixeira'yı pes ettirerek şampiyon olmuştu.

UFC Fight Night: Dern vs. Yan için İlk başta Jairzinho Rozenstruik ve Chris Daukaus arasında bir ağır siklet maçı planlanmıştı ancak bilinmeyen nedenlerle bu etkinliğe verildi.

Organizasyona yeni gelen Bo Nickal'ın orta siklet maçında Jamie Pickett ile karşılaşması bekleniyordu ancak Nickal'ın ekim ayı sonundaki sakatlığı nedeniyle maçtan çekildiği ve maçın iptal edildiği açıklandı.

Etkinlikte eski şampiyonlukk yarışmacılarından Alexander Gustafsson ve Ovince Sint Preux arasında bir hafif ağır siklet karşılaşmasının gerçekleşmesi bekleniyordu. Ancak, Gustafsson bilinmeyen bir nedenle geri çekildi ve yerine Philipe Lins geldi.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]