Tony "Duke" Evers

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tony "Duke" Evers, Rocky filmlerinden kurgusal bir karakter. Başlangıçta Rocky Balboa'nın menajeri olmadan önce Apollo Creed'in menajeri / antrenörü olarak resmedildi.[1] Tony Burton tarafından canlandırıldı ve orijinal altı Rocky filminde yer alan dört karakterden biridir (Rocky, Paulie Pennino ve Stu Nahan ile birlikte).

Rocky[değiştir | kaynağı değiştir]

Tony "Duke" Evers ilk 1976 yılında Oscar ödüllü Rocky Rocky filminde, karizmatik Dünya Ağır Sıklet Şampiyonu Apollo Creed'in antrenörlüğünü yaptı. Creed, unvanını koruytabilmek için elindeki katalogdan tanınmayan bir kulüp dövüşçüsü olan Rocky Balboa'yı seçer. Creed, Rocky'yi ciddi bir tehdit olarak görmezden gelse de Tony, Creed'in Balboa'yı bir tehdit olarak değerlendiren tek üyesi olarak görünmüştür. Tony'nin sadece Apollo'nun antrenöründen daha fazlası olduğu, aynı zamanda yıllar öncesine dayanan uzun bir geçmişi ve dostluğu olduğu öğrenilen bu film sırasında, Creed'in Balboa'ya karşı kazandığı unvan maçının son round'undan önce, Tony, Creed'e dövüşü durdurması için izin vermesini ve böylece şampiyonluğu kaybetmesi yönünde ısrar eder. Çünkü Apollo'nun sağlığı için endişelendiğini söylemiştir. Balboa'nın ağır vücut çekimlerinin sonucu olarak iç kanama geçirmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kurchak, Sarah. "Rocky Star Tony Burton Dies at 78". Fightland. 21 Eylül 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Şubat 2016.