The Walking Dead (Kitap)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

The Walking Dead (İlk Kitap): The Walking Dead, Jay Bonansinga ve Robert Kirkman tarafından 2011 yılında kaleme alınan: sertifikalı çizgi romanlardan ve yenilenebilir rekorları kıran televizyon programının uyarlanan, New York Times'ın en çok satan ilk romanıdır. sekiz kitaplık bir serinin ilk romanıdır. Korku kurgusu, Kıyamet'in ardından korku türleri arasında yer alan bu roman, 11 Ekim 2011'de piyasaya sürülmüştür. Roman, The Walking Dead çizgi roman serisindeki kötü karakterlerden olan valinin hikâyesinin arka planını araştırır.Vali'nin Woodbury'e gelişimini ve yükselişini ele alır.

The Walking Dead: The Road to Woodbury (İkinci Kitap): Jay Bonansinga ve Robert Kirkman tarafından 2012 yılında onaylanmış sertifikalı çizgi romanlardan ve dayanıklı rekorları kıran televizyon programının uyarlanan, New York Times'ın en çok şeytani hedefleyen ikinci romanıdır.. Korku kurgu, kıyamet sonrası Korku türleri arasında yer alan bu roman tam olarak 16 Ekim 2012'de yayımlanmış, okuyucularıyla buluşmuştur. Kitap, Zombi vebasının yaşayanlarla ölüleri birbirine karşı bir savaşa sokarak Atlanta'nın tekliflerine ansızın korku salmasıyla başlıyor. Ağırlıklı olarak Lilly karakteri ve Vali arasında geçmektedir.

The Walking Dead: The Fall of the Governor: Part One (Üçüncü Kitap) Jay Bonansinga ve Robert Kirkman tarafından 2013 yılında piyasaya sürülen kayıtlı çizgi romanlardan ve rekorlar kıran televizyon programının uyarlanan, New York Times'ın en çok şeytanın üçüncü romanıdır. Korku kurgusu, kıyamet sonrası korku türleri arasında yer alan bu roman tam olarak 8 Ekim 2013'te yayımlanmış, okuyucularıyla buluşmuştur. Vali'nin karmaşık hikâyesi, aksiyon ve korku dolu bir gösterisiyle bu kitapta da devam ediyor. Kitapta, Rick, Michonne ve Glenn'in aralarında yer aldığı hem çizgi roman hem de televizyon dizisindeki klasik karakterler sonunda The Walking Dead roman serisinde çocuk gösterirler, ancak bununla birlikte Vali'nin çok tehlikeli bir düşman olduğunu keşfederler. Vali ve Rick son kez karşı karşıya gelir ve içlerinden yalnızca biri ayakta kalır.