İçeriğe atla

The Last Stop in Yuma County

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Last Stop in Yuma County
YönetmenFrancis Galluppi
Yapımcı
  • Matt O'Neill
  • Atif Malik
  • Francis Galluppi
YazarFrancis Galluppi
Oyuncular
MüzikMatthew Compton
Görüntü yönetmeniMac Fisken
KurguFrancis Galluppi
Stüdyo
  • Local Boogeyman
  • Carte Blanche
  • Random Lane
DağıtıcıWell Go USA Entertainment
Çıkış tarih(ler)i23 Eylül 2023 (2023-09-23) (Fantastic Fest)
10 Mayıs 2024 (2024-05-10)
ÜlkeABD
Dilİngilizce

The Last Stop in Yuma County Francis Galluppi tarafından yazılıp yönetilen ve başrollerinde Jim Cummings, Jocelin Donahue, Richard Brake, Faizon Love ve Michael Abbott Jr'ın oynadığı 2023 Amerikan suç gerilim filmidir. Galluppi'nin ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesidir.[1]

Olay Örgüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

1970'lerde Yuma County, Arizona'daki uzak bir çöl bölgesinde, bir traveling knives salesman benzin istasyonu'nda durur. İstasyon ve motel görevlisi Vernon, istasyonun pompalarının kuruduğunu ve 100 mil (160 km)'nin üzerinde başka bir benzin istasyonu olmadığını, ancak yakında bir yakıt ikmal kamyonunun gelmesinin beklendiğini bildirir. Satıcı radyoda, o sabah erken saatlerde Buckeye'da bir banka soygunu olduğunu ve soyguncuların arka tarafı hasar görmüş yeşil bir Ford Pinto ile yaklaşık 250.000 dolarla kaçtıklarını duyar. Yakındaki bir lokantada garsonluk yapan Charlotte, yerel şerifi olan kocası Charlie tarafından bırakılır; lokantayı açar ve satıcıyı içeri buyur eder. Charlotte ile sohbet ederken, kızı Sarah'nın doğum günü için Carlsbad, California'ya gittiğinden bahseder.

Kısa bir süre sonra, iki banka soyguncusu, Travis ve Beau, satıcının Buckeye soygunundaki kaçış arabasının tanımına uyduğunu fark ettiği yeşil bir Pinto ile gelirler. Şüphelerini Charlotte'a iletir, o da karakoldaki kocasını aramaya çalışır, ancak Beau onu engeller ve Charlotte şerife bir şey söyleyemeden telefon kablosunu keser. Soyguncular onu ve satıcıyı silah zoruyla normal davranmaya devam etmeye zorlarlar - ta ki yakıt ikmal kamyonu gelene ya da arabasında yeterince yakıt olan başka biri gelene kadar. Lokantadaki herkesin bilmediği bir şekilde, kamyon asla gelmeyecektir çünkü yoldan çıkmış ve birkaç mil ötede devrilmiş bir şekilde yatmaktadır.

Charlie, yardımcısı Gavin'i karakol için kahve almak üzere lokantaya çağırır ve Charlotte ona bir kahve kapağının üzerine bir yardım ricası sıkıştırmaya çalışır, ancak Gavin Travis'e çarptığında kapak görünmeden kahve dökülür. Bu arada, lokantada satıcı ve Charlotte'a Teksaslı yaşlı bir çift, Miles ve Sybil adında bir çift genç suçlu adayı ve yerel çiftlik sahibi Pete de katılır. Pete'in aracının yakıt deposu neredeyse dolmak üzereyken, Beau ve Travis onu arabasının anahtarlarını kendilerine vermesi için zorlamaya çalışır, ancak lokantadaki neredeyse herkesin ateşli silah taşıması nedeniyle bir Meksika açmazı gelişir ve Pete bu çıkmazdan kurtulmak için pazarlık yapmaya çalışır. Ancak Charlotte, Beau'yu bıçakla yaralar ve satıcı dışında herkesin öldüğü bir çatışma başlar.

Satıcı, Pinto'nun bagajından soyguncuların ganimetini almaya karar verir, ancak olay yerine gelen bebekli genç bir çift tarafından engellenir. Çıkan itiş kakış sonunda satıcı ikisini de öldürür. Pete'in kamyonetinden biraz benzin çeker ve uzaklaşır. Şerif ve yardımcısı olay yerine gelir ve katliamı fark eder. Şerif, yakıt ikmali yapan kamyonun enkazının yakınında arabasının benzini bitmiş olan kaçan satıcının izini sürer. Satıcı ve şerif arasındaki çatışmada, satıcı kamyonun yakıt yükünü tutuştururken karnından aldığı kurşun yarasıyla ölümcül şekilde yaralanır ve ardından meydana gelen patlama şerifi de içine alır. Soyguncuların paraları rüzgârla uçup giderken, satıcı sürünerek yakındaki bir çalılığa sığınır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Ramachandran, Naman (10 Kasım 2022). "Jim Cummings, Jocelin Donahue, Richard Brake, Faizon Love, Michael Abbott Jr, Manşet Suç Gerilim 'Yuma İlçesindeki Son Durak' (ÖZEL)". Variety. 11 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]