Tesher

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Tesher
Genel bilgiler
DoğumRegina, Saskatchewan, Kanada
Tarzlar
MesleklerRapçi, şarkıcı, söz yazarı, müzik yapımcısı
Etkin yıllar2009–günümüz
Müzik şirketi
İlişkili hareketlerJason Derulo
Resmî sitehttps://www.teshermusic.com

Hitesh Sharma ya da bilinen adıyla Tesher, Kanadalı bir rapçi, şarkıcı-söz yazarı ve yapımcıdır. Her ikisi de 2020'de yayınlanan "Young Shahrukh" ve "Jalebi Baby" single'ları ile tanınır. Jason Derulo ile 2021 yılında "Jalebi Baby"nin remix versiyonu yayınlandı.

Yaşam ve kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Aslen Hint olan Tesher Saskatchewan'ın Regina şehrinde büyüdü. Müziğe olan ilgisi kameramanlık yapan babasına düğünlerde ve diğer Hint törenlerinde eşlik etmesi ve bu etkinliklerde DJ olarak görev yapmasıyla başladı. Hint ve Batı hip hop müziği dinleyerek büyüyen Tesher, Bollywood ve hip-hop şarkılarını bir araya getirmeye ve küçük yaşlardan itibaren mashup'lar yaratmaya başladı.[1] Daha sonra bhangra, R&B, pop, reggaeton, house ve salsa müziğini de şarkılarına dahil etmeye başladı.[2] Tesher, Anitta, Drake ve Nusrat Fateh Ali Khan'ı onun en büyük üç müzikal etkisi olarak gösteriyor.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Tesher Talks To Us About 'Young Shahrukh,' TikTok Stardom, Bollywood Mashups And More". Man's World. 21 Kasım 2020. 22 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2021. 
  2. ^ "Kabhi Khushi, Kabhi Viral - In Conversation with Tesher". The Strand Magazine. 13 Ekim 2020. 22 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2021. 
  3. ^ "Musician Tesher: "I try to emulate a bit of euphoria in every song I make"". Urban Asian. 7 Mayıs 2020. 10 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2021.