Tate McRae

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tate Rosner McRae (d. 1 Temmuz 2003, Calgary, Alberta, Kanada) ya da sahne adıyla Tate McRae Kanadalı şarkıcı, söz yazarı, dansçı ve oyuncudur. On üç yaşındayken, Amerikan realite televizyon dizisi So You Think You Can Dance'ın ilk Kanadalı finalisti olarak öne çıktı. McRae, 2017'deki viral hiti "One Day" de dahil olmak üzere şarkıları çevrimiçi olarak ilgi gördükten sonra 2019'da RCA Records ile sözleşme imzaladı ve ilk genişletilmiş EP'si All the Things I Never Said'i 2020 Ocak ayında yayınladı. O yılın Nisan ayında piyasaya sürülen single'ı "You Broke Me First" uluslararası bir hit oldu ve Canadian Hot 100'de sekiz numaraya ve Billboard Hot 100'de 16 numaraya kadar yükseldi. 2021'de McRae, Forbes'un 30 Yaş Altı 30 listesinde yer alan en genç müzisyen oldu.

2023 single'ı Greedy en büyük ticari başarısını gördü ve Canadian Hot 100'de zirveye, Billboard Hot 100'de üç numaraya ulaştı.

Tate McRae
Tate McRae iHeart Radio'da, 2023.
Genel bilgiler
DoğumTate Rosner McRae
1 Temmuz 2003
Calgary, Alberta, Kanada
MesleklerŞarkıcı, şarkı yazarı, dansçı, oyuncu.
Müzik şirketiRCA

Erken yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Tate Rosner McRae, 1 Temmuz 2003'te Kanada'nın Alberta eyaletinin en büyük şehri Calgary'de, İskoç asıllı Kanadalı bir baba ve Alman asıllı bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi.  Dört yaşındayken babasının işi nedeniyle ailesiyle birlikte annesinin dans dersleri verdiği Umman'a taşındı ve orada üç yıl yaşadı. Umman'da geçirdiği süre boyunca McRae, The American International School Muscat'ta eğitim gördü.