Tartışma:Yuşa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Hristiyanlık (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hristiyanlık maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hristiyanlık kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İsrail (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İsrail maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İsrail kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Madde adını Yuşa yapmak[kaynağı değiştir]

Bugüne kadar okuduğum bütün Türkçe kaynaklarda söz konusu zâtın adı Yuşa olarak geçiyor. Türkçe'de Yuşa isminin genel kabul gören bir uygulama olduğuna başka bir örnek Yuşa Tepesi. Google'da Yuşa'yı içermeyen Yeşu aramalarında 34.000 sonuç çıkıyor. Yeşu'yu içermeyen Yuşa aramalarında ise 550.000 sonuç çıkıyor. Yuşa'nın adını Yeşu yapmak, Vikipedi'de İbrahim maddesinin adını Avraham yapmakla aynı şey. Çünkü ismin orijinali Avraham. Hatta bundan daha zayıf bir durum sözkonusu. Yeşu, ismin orijinali olmadığı için dayandırılabileceği bir tek kaynak var, o da Türkçe'deki kullanımının yaygınlığı ve dayandığı kurallar. Özetle Yeşu'yu Yuşa'dan daha tercih edilebilir kılan hiçbir özelliği yok, ismin orijinali olmadığı için. Böyle bir durumda ikisi de İbranice'deki ismin Türkçe'deki farklı kullanımları.. Böyle bir durumda, hangisinin daha yaygın kullanıldığına bakmaktan başka bir seçenek yok. Yuşa, Google'da 550.000 sonuç verirken Yeşu'nun 34.000 sonuç vermesi, şüphe bırakmayacak tarzda ismin Yuşa versiyonunun Türkçe'deki kullanım olduğunu gösteriyor. Madde adının Yeşu'dan Yuşa'ya değiştirilmesini talep ediyorum.-- İskenderBalas💬 16:00, 20 Aralık 2015 (UTC)

Katılıyorum. -Dominator1453 (mesaj) 04:58, 21 Aralık 2015 (UTC)