Tartışma:Yafes

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaynakta (http://en.wikipedia.org/wiki/Japheth) Türkler Gomer un Soyundan geldiği belirtilmiş ama madde içinde Mağok tan geldiği dile getirilmiş kaynakla olan tutarsızlık sebebi nedir ?

(http://en.wikipedia.org/wiki/Japhetic) gerci bu kaynakta Türkler 2 Torundada Gozukuyor Ama


Yafes'in oğullarından aşağıda verilenlerin sanılana göre[kaynak belirtilmeli];

Gomâr: Alpin (Kafkasyalılar), Kimmer, Anglo-Sakson, Cermen, Sümer Mağok: Fin, Türk[kaynak belirtilmeli] (Macar ve Bulgarlar da dahil), Moğol[kaynak belirtilmeli], Eston Maday: İran (Persler), Tacik, Afgan, Urdu (Pakistanlı), Medler, Hintliler Yuvan: Yunan (İyonlar) Tubal: İtalyan, İspanyol, Katalan, Klikya Bazı bilim adamları Türkiye'de yaşayan Türk halkının genetik olarak bu ırklarla %99,7 oranında benzemesi nedeniyle Türklerin atasını Tubal olarak benimser. Ancak bunun yalnızca Anadolu'ya yerleşen Türklerde görüldüğü nedeninin ise iklim ve coğrafya nedeniyle olduğu ve aslında tüm Türklerin bu derecede benzemediği ve bu yüzden Mağok'un Türklerin atası olduğunu savunur. Hazar Yazışmalarında Hazar kağanı Yosef, Türklerin Gomar'ın oğlu Togarma'dan geldiğini dile getirir.

Tras: Traklar, Gotlar, Danlar Meşek: Slavlar, Frigler, İlirya, Hititler ırklarının ve uygarlıklarının ataları oldular.

Bu fantezi din kaynaklıdır, "bazı bilim adamları" ifadesi de neyin nesi. :) şu tabloya bakın, hepsi yanlış. Türkler nereden İtalyan ve İspanyollarla %99,7 benzer çıkmışlar? Hangi araştırmanın ürünü bu. Türkler olsa olsa moğollarla böyle bir akrabalığa sahip olabilir. Slavlar, İtalyan ulusları (İspanyol, Portekiz, Fransız, İtalyan, Romen), Cermenler, İliryalı denen Arnavutlar ve Yunanlılar, üstteki Maday'dan geldiği iddia edilen Pers, Tacik, Afgan ve Medler yani Kürtlerle beraber Aryan uluslarıdır. Bunların dilleri ve kanları aynıdır, kökenleri diğer insanlara göre daha yakındır. Anglosakson ve Cermen ayrımı bile yapmışlar. :) Anglosaksonlar zaten Cermen kavimlerinden olan Anguslar ve Saksonların meydana getirdiği kırma bir ırk değil midir? Saçmalıktan başka bir şey yok.88.232.131.74 00:00, 14 Kasım 2012 (UTC)

Bütün dünya Semit olsun[kaynağı değiştir]

Bu makaleye göre dünyada Semit olmayan kimse yok. Herkes Yahudi.

Türkler'e de Ye'cüc ve Me'cüc düşmüş. Bak sen!

(...) Bu maddeyi yazanlar neye dayanarak Türkler'in Me'cüc'ün (Mağok diye bi de yumuşak g ile yazmışlar!) soyundan geldiğini iddia ediyor? Kaynak nedir?

Türkler Doğu Sibirya kökenli bir etnik topluluktur. Bugünkü Mançurya, Kore, ve Kore'nin kuzeyi ile Moğolistanın kuzeydoğusu Türkler'in ortaya çıktığı yerdir. Arabistan yarımadasında yaşadığı iddia edilen bir adamın soyundan nasıl gelmişiz onu da bi anlatsa ya şu makale?

Bu madde şu haliyle ırkçıdır--98.196.232.128 07:05, 15 Mart 2012 (UTC)

Irkçılık yapma lütfen bakmak istiyorsan araştır bak... 83.66.212.52 15.01, 30 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]

Maday: İranlılar (Medler)[kaynağı değiştir]

Maday: İranlılar (Medler) maddesinin kaynağı nedir ? Medler ne zamandır irani bir toplum olmaktadır ?

Türkler Moğollarla ve diğer doğu Asya kavimleri ile akraba değildir![kaynağı değiştir]

Türkler Yafes'in soyundan geliyorlarsa beyaz ırka aitlerdir, bu gayet açık. Dolayısıyla ne Akdenizli esmerlerle ne de semitik Arap ve Yahudilerle benzerler. Ayrıca Moğollar ve Mançular gibi kara saçlı, kara gözlü geniş yüzlü kavimlerle alakaları yoktur; olabileceğini iddia etmek Türkler Çinlilerle akrabadır demek gibi bir şey ve çok anlamsız çünkü Moğollar ırk olarak Çinliler gibi sarı ırka aittir. Dil grubu olarak da onlarla aynı kökenden olmadığımızı Prof.Osman Karatay gibi bilim insanları ispatladılar, merak eden araştırıp okusun. Sadece sarı ırka ait bu gruplarla uzun bir dönem İç Asya'da beraber yaşadığımız için bazı kelime alış-verişleri olmuş, tıpkı bazı karışmalar olup o bölgede tipolojimizi kısmen değiştirmeleri gibi.

Bugünkü Türkiye'dekilerin kısmen Akdenizli veya semitiklere benzemeleri de onların açık renkli genlerinin bu topraklarda var olan veya daha sonra gelen esmer insanların koyu renkli genleri tarafından baskılanması sonucu olmuştur. Bakınız Yörüklere, Karadenizli Oğuz ve Kıpçak soyundan gelenlere, Pomaklara, Balkan ve kuzey Kafkasya kökenli Türklere, iskandinavlardan fazla farkları yoktur. İşte onlar gerçek Türk tipini yansıtıyor.

Anlayacağınız Finliler, Germen-İskandinavlar, Slavlar ve Keltlerle akraba olduğumuzu iddia etmek çok daha mantıklı ve ispata dayanan bir davranış olacaktır, bunun için de Sven Lagerbring, Lotte Hedeager gibi bilim insanlarının yazdıklarını, Thor Heyerdahl'ın iddialarını ve Vilhelm Thomsen'in Göktürk anıtlarını çözümlemiş olmasını araştırınız lütfen. Buusra

Türkler ve Moğollar aynı ırktan aynı boydan gelen kardeş millettir. 83.66.212.52 14.59, 30 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]