Tartışma:Yılmaz Onay

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Madde yer alan konu dışı fotoğraflar[kaynağı değiştir]

Maddede pek çok konu dışı fotoğraf var. Ancak bir tanesine takıldım. Şu: http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:Y%C4%B1lmaz_Onay,_O%C4%9Fuz_Gemalmaz_Bursa.jpg

İçki sofrasında çekilmiş bu fotoğraf Yılmaz Onay ile ilgili maddeye ne katmaktadır? Fotoğrafın altında şöyle yazıyor: "Yılmaz Onay, Oğuz Gemalmaz, Avukat Ali Yaşar ve Ressam Birim Bozok Bursa'da bir meyhanede. 1993"

İçki sofralı bu fotoğrafı, fotoğrafta yer alan Oğuz Gemalmaz maddeye eklemiş. Amacı ise apaçıktır: Reklamını yapmak! ben Yılmaz Onay'ı tanıyorum, onunla aynı içki sofrasını paylaşacak kadar yakınım, işte ispatı da bu fotoğraf!

Yani, oldu mu şimdi? Bu, herşeyden önce Yılmaz Onay'a karşı bir ayıptır; çünkü kendisi Oğuz Gemalmaz'ın reklam malzemesi Wikimedia'da olarak kullanılmaktadır.

Bence maddede Yılmaz Onay'ı bir tiyatrocu olarak tanıtan fotoğraflara yer verilmeli. Kullanıcılar kendi reklamlarını yapmaktan uzak durmalı.(188.116.2.49 16:40, 17 Ağustos 2011 (UTC))


  • Nedense birileri Oğuz Gemalmaz'a takmış durumda. (Aslında nedenini Oğuz bey kendisi açıklamış); bütün mesele Vecihi Timuroğlu maddesinde yapılmak istenen uygun olmayan değişiklikler (saldırı) ve Oğuz Bey'in buna karşı çıkarak geri alması, vandalizmi engellemesi. Bu nedenle anonim kişi Oğuz beyi hedef alarak her türlü saldırıya geçiyor. (Gelişmeleri izleyen durumu kolayca fark edebilecektir). Yılmaz Onay maddesinde Yılmaz Onay'a ait herhangi bir fotoğrafın yer alması anormal değildir; ille de tiyatro ile ilgili olması şart değildir. Bu bir biyografi maddesidir ve sıradan herhangi bir fotoğrafının yer alması olağandır. Madde açılırken "tiyatro sanatçısı Y. Onay" diye açılmıyor. Üstelik usta sanatçının şair, metin yazarı, romancı yönleri de var, bu durumda şiir yazarken bir fotoğrafının eklenmesi mi gerekli? Ya da roman okurken? Ayrıca bu madde de geçen her bilgi, materyal Yılmaz Bey'in bilgisi dahilinde işlenmiştir. Üstteki anonimin dediği gibi Sayın Onay ile Oğuz Gemalmaz'ın dostlukları kesin olduğuna göre burada kimsenin kimseyi reklam amaçlı kullanmadığı, Vikipedi'ye katkıda bulunan bir kullanıcıyı yıpratmak amaçlı çirkin bir karalama 'çalışması' sonucu bu tartışmanın açıldığı alenen görülmektedir. Gemalmaz'ın neden reklama gereksinimi olsun? Hele yıllar öncesinden kalan bir fotoğrafla? Oğuz Bey, Y. Onay ile olan dostluğunu Vikipedi'de bulunduğu hiçbir dönem saklamamıştır. Yazdığı Analitik İş Değerlendirme Puan Yöntemi adlı kitaptan herhangi bir gelir elde etmemekte, beklememektedir. İlgili fotoğrafa özellikle iki kere "İçki sofrasında" diye vurgulama yapılarak, ramazan ayında tepki görmesini sağlamak gibi artniyetler güdüldüğü belli. Bu saldırılar boşunadır; herkes kimin kim olduğunu biliyor zaten. Altın çamura düşse de değerinden bir şey yitirmez! Saygılarımla. 78.178.223.132 18:07, 17 Ağustos 2011 (UTC)
Teşekkür ederim. Çok güzel özetlemişsiniz.--Gemalmazmsj 19:50, 17 Ağustos 2011 (UTC)

Çok saçma bir yorum[kaynağı değiştir]

Fotoğrafla ilgili yorum çok saçma olmuş. Bence eleştirilen fotoğraf, değerli tiyatro sanatçımız/emekçimiz/abimiz Yılmaz Onay'ın sosyal yaşamını ve kişiliğini tanıtma bakımından çok güzel bir fotoğraf ve maddeye kesinlikle zenginlik kazandırıyor. Ayrıca Yılmaz Onay ve Oğuz Gemalmaz ikisi de topluma malolmuş değerli, saygın kişiliklerdir. Doğrusu, bu iki değerli insanımızı birarada görüntüleyen bu fotoğrafın reklamla ilgisini kuramadım. Oğuz Gemalmaz'la Yılmaz Onay'ın dostlukları birilerini niçin rahatsız ediyor? Oğuz abi gibi değerli bir insanın reklama ihtiyacı neden olsun ki? Yoktur ve olamaz da. 78.161.41.66 02:31, 18 Ağustos 2011 (UTC)

Teşekkür ederim.--Gemalmazmsj 04:40, 18 Ağustos 2011 (UTC)
Bence de yorum çok saçma. Oğuz ağabeyin izah ettiği gibi bu madde de geçen her bilgi, materyal Yılmaz Bey'in bilgisi dahilinde işlenmişse kim ne diyebilir? Bu saldırganlık niye? Bu durumda herkese susmak düşer. Herkes yerini bilmeli. Oğuz abi çok güzel söylemiş 'Altın çamura düşse de değerinden bir şey yitirmez.'
Bir de 'içkili fotoğraf' diye ortam proveke edilmek isteniyor. Bizim kültürümüzde içki sofrası diye birşey vardır. Kültürel sosyolojik birşey. Bunda bir tuhaflık göremiyorum. İsteyen içer isteyen içmez kimse de karışamaz.(95.10.202.68 06:47, 19 Ağustos 2011 (UTC))