Tartışma:Wing Chun

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Çin (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Ön bilgi metnindeki "Öğrencileri Ving Tsun olarakta adlandırır." cümlesindeki Wing Tsun adı "V" harfi kullanılarak hatalı yazılmıştır. Bu imzasız yazı 78.185.41.108 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 19 Eylül 2010

Mert Gör 12:57, 8 Şubat 2014 (UTC)MertGor Açıkçası bu bölümün neden kaldırıldığını anlayamadım.İngilizce sayfada yer alan bilgiler , kendi dilimizde ifade edilmişti.Tekrardan incelenmesi ve bilgilerin geri konulmasını tartışmaya açmak için metni buraya kopyalıyorum.Belki bir iki kelime değiştirilerek metin tekrardan konabilir.Wing Chun hakkında bilgi alabilmek için bu tür bir metne ihtiyaç var.Teşekkürler , iyi günler , iyi çalışmalar.

+ − Wing Chun Kung Fu da toplam 3 tane form vardır. İlki Siu Lim Tao, ikincisi Chum Kiu ve sonuncusu ise Biu Jee dir. Çok rahat anlaşılabilir ki Shaolin Kung fu nun 255 formlu karmaşık sisteminin aksine Wing Chun çok daha kompakt bir sistemdir. Ve uygulaması daha kolaydır. Ayrıca 2 tane silah ve 1 tane tahta adam formu bulunmaktadır.

Merkez Hattı[kaynağı değiştir]

− Wing Tsun sisteminde belkide en önemli olan teori Merkez Hat teorisidir.Ayrıca Merkez Çizgi diye de çevirilebilir. Orjinal adı Centerline dır. Her Wing Tsun öğrencisinin ilk anlaması gereken teoridir. Ayrıca Siu nim tao nun amacı bu çizgiyi ustaca kullanmayı öğretmektir. Teoriye göre sizin ve rakibinizin ortasından geçen dikey hayali bir çizgi vardır. İki rakibin Merkez Çizgisini birleştiren birde düzlem vardır. Bütün vuruşlar buradan yapılmalı ve savunmalar buraya yönelik olmalıdır. Bunun ilk sebebi rakiple aranızdaki en kısa mesafe olmasıdır bu da size Wing Tsun da hayati önem taşıyan Tasarruf mantığı ile tam örtüşmektedir. En kısa mesafe de hem zamandan hemde mesafeden tasarrufta bulunmuş olursunuz . Ayrıca çoğu vital bölge bu hattın üzerinde bulunmaktadır. Ve Vücudun ortasında bulunması ağırlık ile aynı doğrultuda ve ağırlığın iniş hattı ile çakışmasına sebep olur bu ise Merkez hattına yapılan vuruşların rakibin dengesini daha çok bozduğunun kanıtıdır.