Tartışma:Volkan (gazete)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Nedir bu Said Nursi'nin sizden çektiği yahu :) Şaka bir yana, burada bir gerçeği ifade etmekte yarar var. Said Nursi Volkan Gazetesi'nde yazmıştır. Bu doğrudur. Resmini eklediğini kitapta tek tek bütün yazılarını okumuş biri olarak bu maddenin en altında da vurgulandığı şekilde Milli Mücadele ruhundan uzak bir tarzı yoktur Said Nursi'nin. Bu maddeye bakan biri anlayacaktır ki bu gazete İngiliz yanlısı Said Nursi de yazarı olduğu için o da İngiliz yanlısı. Bu şekilde bir çarpıtma söz konusudur, bilinçli veya değil.

Said Nursî'nin Volkan gazetesiyle organik bir bağı yoktur. Divan-ı Harb-i Örfi eserinde Derviş Vahdeti'ye sorulan bir soru üzerine verdiği cevabı bu görüşü doğrulamaktadır. Hakim, Derviş Vahdeti'ye sorar: "Ücretsiz olarak gazetenizde muharrirlik edenler kimlerdir? Vahdeti: Edirnekapısı civarında ikamet ettiğini zannen bildiğim. Ömer Farukî Efendi ve Enderuni Lütfi Efendi gazeteye ekseriya makale yazan muharrirlerdendir. Bunlardan başka hariçden de mektuplarla verakalar gönderirlerdi. Onları da imzalarıyla gazeteye dercederdim." Bu ifadelerden Said Nursi'ın hariçten yazı veren yazarlardan olduğu anlaşılmaktadır.

Bu bakımdan, bu maddede özellikle Said Nursi'nin bu gazetenin yazarı olduğunu ifade etmeye gerek yoktur diye düşünüyorum. İyi niyet, iyi niyet, iyi niyet.

Saygılar --Terennum 13:45, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Bazı düzenlemeler yaptım standartlara uygun hale getirebilmek için. Ayrıca, dış bağlantılar linki çalışmıyor hali hazırda. --Terennum 13:59, 21 Mayıs 2008 (UTC)