Tartışma:Ufoloji

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Taraflı olduğu düşünülen kısımlar bildirilise, ona göre gereken değişiklikler yapılabilir--Düşünenadam 13:51, 2 Aralık 2006 (UTC)

  * Bilim otoritelerinin çoğunun uçandaire gerçeğini reddetmelerinde iki ana etken bulunmaktadır:

1- Gerçeği kabul edici açıklamalar yapmaları halinde kariyerlerinin sarsılacağı kaygısı. 2- Dogmatik anlayıştan ve önyargılı olmaktan kurtulamayışları.

Ufologların iddiasına göre A.B.D.'nin inkar nedenleri, olmayan bir şey inkar edilemez :)

-maddeyi ben düzenlemeyi planlıyorum, benden önce yapan olursa kızmam ama :) Khutuck 13:56, 2 Aralık 2006 (UTC)

  • o kısımları ellemeyi düşünüyorum.sence o kısımlar tümüyle mi çıkmalı, yoksa daha yumuşak bir üslupla mı verilmeli?--Düşünenadam 14:07, 2 Aralık 2006 (UTC)
  • Bence maddenin genel üslubu "UFO gerçektir, bilim adamları/hükümetler komplo kuruyorlar" havasında. Ufoloji'nin snundaki -loji'sine rağmen psikoloji veya sosyoloji gibi bir bilim olmadığı vurgulanmalı. Khutuck 14:09, 2 Aralık 2006 (UTC)

Anladım... bir deneyeyim bakalım nasıl bir şey çıkacak... Eğer tarafsız hale geldiğini düşünürsen "tarafsız olduğu konusunda şüpheler var" yazısını kaldırırsın,ben de normale geldiğini anlamış olurum.--Düşünenadam 14:13, 2 Aralık 2006 (UTC)

  • Amatör araştırma alanı yerine sözde bilim dalı mı yazsaydım acaba? Bilimsel görüşleri de altta belirttim. Khutuck 17:19, 2 Aralık 2006 (UTC)
  • ikisi de aynı kapıya çıkar, farketmez... Ama bence böyle kalsın...

Kaynak gerektiren ifadeler[kaynağı değiştir]

" Bilim otoritelerinin hepsi olmasa da, çoğu ABD'nin bu resmi açıklamasına katılmaktadır. "

Ufologların temel görüşleri alt başlığının tamamı

Uçandairelere ilgi günümüzde yalnızca amatörce yapılan bireysel çabalardan ibaret değildir. Uçandairelere inananlar sayısız dernek, kurum ve organizasyon kurmuşlardır. Kaynak nerede? --88.254.191.226 12:42, 28 Şubat 2009 (UTC)