Tartışma:Tomris

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: 212.174.189.16 tarafından 9 ay önce Uydurma bilgiler, geçersiz persofili kaynaklar. başlığına
Vikiproje Tarih (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Tarih ve Destan[kaynağı değiştir]

Selam. Destanda adı geçen şahıs olduğunu daha belirgin bir şekilde belirtebilir misiniz? Destan ve efsanayi tarih ile karıştırmayalım. Bir de kaynak lazım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 17:24, 19 Mayıs 2008 (UTC)

Vesselam. Efsaneler ve destanlar her ne kadar olağanüstü özellikler taşısa da (özellikle efsaneler)tarihe ışık tutar.Biz Oğuz Kağan'ı , Alp Er Tunga'yı (vd.) destanlardan biliyoruz. Bugün Truva savaşları hakkındaki bilgilerimizde destandan alıntıdır. Ve destan üzerinden Truva'nın araştırması yapılmış. Tomris Hatun'un kaynağı araştırıyorum. Sizi tatmin edici belgeler bulmak dileğiyle vesselam. Franrasyan 08:48, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Massaget değil miydi ? Takabeg ileti 16:25, 20 Ocak 2010 (UTC)

Tomris üzerine sadece bir kac yunanli (Heredot) birinci kaynak var. simdi alp er tunga Tomrisin dedesi oldugu nereden cikti? lütfen kaynaklari yazin. maddedeki weblink uygun degil.--KureCewlik81 01:47, 1 Mayıs 2010 (UTC)


Tomris Han'in Alp Er Tunga'nin torunu olduğunu, Huseyin Nihal Atsiz bir makalesinde yazmistir. (16 Turk devleti ve uydurma bayraklar makalesi yanilmiyorsam ezberden)

Demir?[kaynağı değiştir]

Tomris adının "demir"den geldiğine dair herhangi bir kaynak var mı? Ayrıca Tomris İskit miydi yoksa İrani kökenli Massaget miydi?

Normalde (yani dünyada) Massaget olarak geçiyor. {{taraflı}} ekledim. Takabeg ileti 13:04, 18 Nisan 2013 (UTC)
Tomris İskit'lerin Massaget boyundandı . 85.99.20.226 09.56, 3 Şubat 2022 (UTC)Yanıtla

Iskitlerin veya massagetlerin veya sakalarin Irani dil konustuguna kayit var mi ? Bir bolgede bulunan çomlek ? O comlege gorede nadadan uydurma kivirma fasist aryan bilgiler. Ama susa yazitlari proto turkce onu napacagiz bir yerde bir comlek bir yerde koca bir yazit Suraya bak butun irani iddialari kafadan fasistce dogru sayip turki iddialari kaldirmissinuz sakalar irani bir toplum degil bati bile kabul ediyor bunu Sakalar iskit degil sokun bunu kafaniza Aryanist 3 5 gerizekagli disinda bunu iddia eden yok onlarda kendileri gibi 70 yil oncede kalmis 3 5 gerizekaglinin aptal palavralarini dillendiriyor bu nasil bir wikipedia objektiflikten uzak elin adami geliyor butun turki iddialari kaldiriyor ve irani iddia ekliyor Beyfendu Irani dillerde demie ne demek Hint avrupada ne demek ? Tomris temur vb ozlesmesinin bir fraksiyonu avestanda vae mi yok Niye palavra sıkiyorsunuz degisikligi geri aliyod fasizminizw son veriyorum yeter ! Massagetler bir federasyon Icinde turkiler iraniler hatta izole halklar hepsi var ama siz kalkip irani tekcilik yapiyorsunuz yeter !--46.1.44.97 15.16, 7 Temmuz 2022 (UTC)Yanıtla

Bravo,tebrik ederim sizi,umarım İranlı değildir.Böyle yiğit bir kadın. 212.174.189.16 10.08, 6 Temmuz 2023 (UTC)Yanıtla

İskit diye biliyorum?[kaynağı değiştir]

Tomris Hatun, Saka-İskit Türkü diye biliyorum ki Heredot böyle söylüyor zaten. Massagetler zaten İskit boyu. Tomris Türk hakanı Alp Er Tunga'nın akrabası olarak geçiyor. Ama bir yerde Fars kökenli yazıyor. Tarihbağımlısı (mesaj) 19.06, 19 Kasım 2022 (UTC)Yanıtla

Uydurma "Tahm-irih" adı[kaynağı değiştir]

Tahm-irih adının iran etimolojisinde herhangi bir karşılığı yoktur. Google'da "iranian name Tahmirih" diye arama yaparsanız anlayacaksınız. Tiginbeg (mesaj) 14.51, 22 Kasım 2022 (UTC)Yanıtla

Uydurma bilgiler, geçersiz persofili kaynaklar.[kaynağı değiştir]

Verilen yalan bilgileri destekleyen kaynakların bir dayanağı yok. Tomris adının irani hiç bir dille de ilgisi yok. Türkçe wikipedi'de bile irani vandalizmi yapılması Türklerin ayıbıdır. Wikipedia Türkiye'de kapatılmalıdır. Yoksa Fransa'da yaşayan anti-Turk kürtlerin duracağı yok. AvşarAta (mesaj) 10.53, 1 Mayıs 2023 (UTC)Yanıtla

Bunlar delillerle susarlar belki... 212.174.189.16 10.11, 6 Temmuz 2023 (UTC)Yanıtla