Tartışma:Telgraf

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Rapsar tarafından 5 yıl önce Dil bağlantıları başlığına
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Telgraf ne demektir?[kaynağı değiştir]

Telgraf tellerden taşınan anlamında mı kullanıldı acaba? Bence "Televizyon"u nasıl Telvizyon veya Havasalvizyon ya da Havavizyon diye yazmıyorsak "Telegraf"ıda Telgraf diye yazmak yanlış. Bence doğrusu "Telegraf" tır.

"what hath god wrought" cümlesinin anlamı[kaynağı değiştir]

Bu kelimenin anlamını tureng sözlükte görüldüğü üzere "Tanrı nelere kadir?" dir. Ve burada görüldüğü üzere "Samuel Morse"un inançlı bir insan olduğundan bahsediliyor. --193.192.103.203 13:48, 3 Ocak 2017 (UTC)

Dil bağlantıları[kaynağı değiştir]

İngilizcede en:telegraphy ve en:elecric telegraph olmak üzere iki madde var ve bu madde her ikisine de bağlanmamış. Görebildiğim kadarıyla bu madde ikincisini konu alıyor. Ama madde adı doğru olmayabilir. Konudan anlayan bir kullanıcı var mı? @Sayginer? @Mskyrider?--RapsarEfendim? 21.48, 13 Şubat 2019 (UTC)Yanıtla