Tartışma:TKP

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Anlam ayrımı (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Anlam ayrımı maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Anlam ayrımı kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

----


Sayin Arnout Steenhoek, TKP basligi altina elbette TKP ile bilgiler yazilacaktir. Urun adli grubun temsilcileri de Urun basligi altinda kendi tanitimlarini yapabilirler. Ama eger bu sozlukte propaganda yapmak yasaksa TKP'yi karalayici bilgilerin bu sayfaya eklenmesi kabul edilemez. Iyi calismalar...


Sayin ip-numarasi 152.3.39.46, Wikipedia bilimsel bir proje. Sözlük de degil Ansiklopedi. Anladigim kadariyla bir yeni TKP ile bir eski TKP var. TKP de dahil olmak uzere bagimsiz bilimsel yazilar yazilmali. Diyelim önce Yeni TKP ve tarihi ile ilgili, asagida ise eski TKP ve tarihi ile ilgili makale olmasi gerekiyor. Linkler en altta olmali. Bu yazi bagimsiz bir sekilde hazirlansa iyi olur. Nesnesel kritere dayanarak bazen de sürekli olumlu olmayabilir. Sizden ve Urun dergisi arkadasinizdan ilgili bolumu duzenleyip birbirlerinizin yazilarini silmemenizi rica ediyorum. Baska bir cözüm ise bu makaleyi tamamen ayrilmasi. >> TKP (yeni) ve TKP (eski). Derken TKP makalesinde sirf bu iki makaleye gonderme bulunacaktir. saygilariyla. Arnout Steenhoek 14:29, 15 Jan 2004 ----(UTC)


Gönderilecek sayfa sayisi iki degil üç oldu. TKP (eski), TKP (1972) ve TKP (2001). Arnout Steenhoek 19:30, 15 Jan 2004 (UTC)


Sayın Arnout Steenhoek, sayfanın bu hali en iyi çözüm gibi gözüküyor. Ancak gerek eski, gerek yeni TKP ile örgütsel veya siyasi hiçbir bağı olmayan TKP(ML) örgütünün listeden çıkarılması ve gerektiği kanaatindeyim. Nitekim bu örgüt adını değiştirmiş ve MKP (Maoist Komünist Parti) olmuştur.


Adini degistirip degistirmedigi önemli degil. Sirf TKP(/ML)'in eskiden varolmasi, adi eski TKP ile (en azindan hemen) ayni olmasi, sizin TKP'ye (2001) karsi o kadar mücadele etmeleri, silme sebebini kaldiriyor. Ayrica bir sey rica ediyorum, adlarinizi ögrenebilir miyim? Kaydedip daha fazla olanaklara sahip çikabilirsiniz. Ve sahsi sayfaniza da bir seyler yazabilirim. Benimki User:Arnout Steenhoek.


Hayır, söz konusu partinin adı TKP değildi, TKP(ML) idi, dolayısıyla TKP ile ilgisi yok. İkincisi, ismi TKP ile başlayıp, parantez, tire, taksim ile devam eden 10 kadar farklı yapı var veya bir zamanlar varoldu. Bu mantıkla bu sayfaya bu yapıların hepsini sıralamak gerek. Üçüncüsü, MKP adlı örgüt bize karşı mücadele etmiyor, kapitalizme karşı mücadele ediyor. Son olarak adımın kaydedilmesini istemiyorum, teşekkürler.


Kendilerine Türkiye Komünist Partisi dediler. (ML) eki sadece hangi ideoloji açisindan komunizmligini pratik ettigini ifade eder. 10 kadar farkli yapi varsa, diyelim Türk Pastirmacilik Klübü, onlar da yer almaya hakki var. önemli olan iyi ve güzel göndermeler bulunmasi. Yaptiginiz iyi gözüküyor. Mücadele derken, ad mücadelesini kastettim. Kaydedilmeyen kisi kendi yazdigi makalenin degistirilmesine karsi cikmak icin daha zayif duracak, çünkü ileride benim gibi virgül siken kisiler sayisi artacaktir. Arnout Steenhoek 21:42, 15 Jan 2004 (UTC)


TKP basligini eski ve yeni diye bolmek mantiksiz. Konuyu yasal(legal) ve yasadisi (illegal) olarak bolmek daha mantikli. Bildiginiz uzere Komunistler acisindan burjuva hukugunun pek onemi yoktur. Ortada 1- 1920\'den beridir devam eden TKP gelenegi 2- 2001 yilinda TIP kokenli bir grubun (sosyalist iktidar) yasal alanda TKP adini almasi (gaspetmesi)vardir. Bahsi gecen TKP(ML)yada diger adi ile MKP grubunun ise TKP adi uzerine bir iddiasi yoktur. Hatta tahminimce kendileri bu basligin altinda olmaktan rahatsizlik duyacaklardir. konu ile ilgili verilebilecek linkler http://www.urundergisi.com http://www.t-k-p.org http://www.sip.org.tr


O zaman TKP(ML) silmeme her iki tarafiniz hemfikir. Peki hangi organizasyon Urundergisi TKP'sini temsil ediyor ve ne zaman kuruldu? Legal ya da illegal ayrilmasi güçlü saniyorum, çunkü her iki taraf birbirlerini ilegal buluyor. Bildiginiz gibi Wikipedia için ne komünist ne de burjuva hukugu önemli. Geleneginin devam ettiginin farkindayim. TIP TKP adini (hakli ya da haksiz olarak beni ilgilendirmez) almasiyla ve özellikle bu ad altinda seçimlere katilabilmesiyle Burada deginilmesine hak kazanmistir.Arnout Steenhoek



Eski TKP 1987 yılında TİP ile birleşerek TBKP'yi kurmuş, daha sonra TBKP anayasa mahkemesince kapatılmıştır. Bugün eski TKP'yi temsil ettiğini iddia eden pek çok örgüt var ama bunlarım temsiliyetleri kendilerinin iddiasından ibarettir. Bugün TKP adını kullanan iki örgüt vardır, biri zaten anasayfada yer alan TKP (eski SİP), ikincisi de Londra merkezli TKP (İşçinin Sesi) grubudur. Sözkonusu grup kendini bir parti olarak tarif ettiği için TKP (İşçinin Sesi) adıyla bir sayfa açılmasına bir itirazım yok. Dergi gruplarının (Ürün, Savaş Yolu, Fabrika, vs.) parti olmadıklarından TKP başlığı altında yer almalarını anlamlı bulmuyorum.


Peki bu 1987'de birlesen 'eski TKP' ne zaman kuruldu? Ve bu www.t-k-p.org kimler tarafindan yönetiliyor? O zaman boyle bir bolme nasil?

1 - TKP (TKF)
2 - TKP (devami) Kapatildiktan 1987 yilina kadar.

1 ile 2 kavga etmeden birlesebilir mi

3 - TKP (2001)
4 - TKP (iscinin sesi)
5 - TKP (gayriresmi) TKP'yi daha iyi savundugunu dusunuen (tüzel/sahsi) kisiler.

1 ve 2 birleşmeli bence. 3 ve 4 böyle iyi, 5 ise kafa karıştırıcı çünkü okuyanlar bir parti daha var sanacaklar. www.t-k-p.org, İşçinin Sesi dediğimiz grup. 1978 yılında TKP'den ayrıldılar. Şu anda merkez olarak Londra'dalar.


O zaman 1978-1987 arasi hani??? 1 ile 2 birlestikten sonra, daha önce oldugu gibi degistirmeler olmayacak mi? (gayri resmi yapilar)? diye tahamül edebilir misin? yoksa (iddiacilar) mi iyi? Inanirim o 4. gönderme gerekiyor. Neyse, kalsin o 4. Yeni olay çiktiginda 4. eklemem gerekli olabilecek, su anda ise bu 3 taneyle yetinirim.

Arnout Steenhoek 23:17, 15 Jan 2004 (UTC)

Bu iyi olmuş böyle, daha fazla kurcalamayalım.


arkadaşlar herkesin kafası iyice karıştı bunun için link veriyorum ürün sosyalist dergi bundan sonra TKP (Ürün sosyalist Dergi) ve TKP (1920 1985) TKP (eski) bölümünü kullanacak umut


TKP'yi temsil ettiğini iddia eden diğer örgütlere haksızlık olmasın diye onların da adlarını ekledim.

Hasan


Ben karsi degilim, örgüt yerine grup mu daha iyi? (imzalamak için 3 x ~ veya tarihi birlikte 4 x ~ kullanabilirsin.) Arnout Steenhoek 14:52, 16 Jan 2004 (UTC)