Tartışma:Türkiye'de elektrik mühendisliği

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sayfanın sağ üst köşesine Edison resminin konulması rahatsızlık verici olmuştur.Bugün MIT dahil tüm üniversitelerde elektrik mühendisliğinin sembol isimleri N.Tesla, Ohm , Laplace vb. isimlerken Edison günümüzde yaşantısındaki bazı kararları nedeni ile elektrik mühendisliğine yarar kadar zararda verdiği düşünülerek sembol isim sayılmamaktadır. Bu imzasız yazı 193.140.186.26 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kaynak verilen içeriği değiştirme[kaynağı değiştir]

merhaba Emo nun sitesinden kaynak gösterilerek yapılan bilgileri kafanıza göre değiştirmezseniz sevinirim. Bu imzasız yazı Natbo (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

amerika kanada ve avustralya gibi ulkelerde electrical engineering diye adlandirilan bolum ulkemizde elektrik-elektronik muhendisligini ifade etmektedir. Bu ulkelerde avrupadaki gibi bolum ayrilmamis olup tek bir isim altinda ogretilir. Elektrik muhendisligi sayfada iyi tanitilmis ama alt dallari tamamen elektrik elektronik muhendisliginin alt dallarir. Elektrik muhendisliginin alt dallari sadece enerji ve kontrol muhendisligidir. Bu imzasız yazı 69.116.237.110 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 13 Ağustos 2010

yurtdışında elektrik mühendisliği eğitimi[kaynağı değiştir]

Ülkemizde elektrik mühendisi olarak anılan bölüm yurtdışında da electrical engineering olarak alınır, güç sistemleri mühendisliği olarak da geçer. Elektrik mühendisi olmadan binlerce mw lık enterkonnekte sistemleri, elektrik güç sistemlerini bilmeyen elektrik elektronik mühendislerine emanet etmek Türkiye'de olmadığı gibi dünyanın hiçbir yerinde de mümkün değildir. Yani durmadan değiştirdiğiniz bu başlıkta anlatılan elektrik mühendisliği ve elektrik elektronik mühendisliği adındaki bölümün ismi dışında alakası yoktur. Bu imzasız yazı Natbo (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 1 Kasım 2010

İş Bulma Olanakları ve Mezunların Aldıkları Ortalama Ücreti[kaynağı değiştir]

Böyle bir başlığı altında da anlatımı var. Ansiklopedik değil, gerçekçi değil, doğru olsa bile (ki kesinlikle genel geçer ve nesnel olacaktır) sadece Türkiye'yi bağlar. Ayrıca bu başlık sanki internette mevcut bir kaynaktan aktarıldığı izlenimi de veriyor ~Tarkovsky~ 23:19, 11 Kasım 2011 (UTC)

ansiklopedik bilgiler[kaynağı değiştir]

bu elektrik mühendisliği sayfasındaki kaynak gösterilerek verilen bilgiler, sebebi anlamsız bir şekilde bu meslekle ilgisi olmayan elektrik-elektronik mühendisleri tarafından kaynak gösterilmeden değiştirilmekte ve silinmektedir. bu yüzden sayfanın 25 kasım tarihli son hali hiçbir şekilde ansiklopedik değildir.

Türkiye (Başlık)[kaynağı değiştir]

Maddede belirgin bir Türkiye ağırlığı göze çarpıyor. Vikipedi milli ansiklopedi olmadığı ve tarafsız olduğu için maddeyi etiketledim, Türkiye'de elektrik mühendisliği diye ayrı bir madde açılıp burada Türkiye'yle ilgili bilgilerin temizlenmesi gerek. --seksen 19:24, 28 Kasım 2011 (UTC)


Diğer vikipedistlerin de dediği gibi maddenin başlığından "Türkiye'de" kelimesi kaldırılmalı ya da "Elektrik Mühendisliği" şeklinde ayrı bir başlık açılmalıdır. Böyle bir başlık ansiklopediye uymuyor. TheSoner 16:11, 6 Ocak 2012 (UTC)

Güç mühendisliği şeklinde ismi değiştirilebilir unknowledge (mesaj) 21:00, 4 Temmuz 2015 (UTC)