Tartışma:Sure

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İslam (C-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İslam maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İslam kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu maddede 2 küçük ama önemli değişiklik yaptım:

  • "Hz. Muhammed s.a.v. efendimiz" şeklindeki ibareden "efendimiz" sözcüğünü çıkardım. Bence ansiklopedik bilgilerin içinde bu gibi ifadeler kullanmak doğru değil. Çünkü; "efendimiz" dediğimiz anda akla ilk gelen şey "kimin efendisi?" veya "siz kimsiniz?" gibi sorular oluyor. Unutmayalım ki bu sözlükten sadece müslüman arkadaşlar yararlanmamakta. Başka dinlere mensup ya da farklı düşüncelere sahip arkadaşlarımız bilimsel ve ansiklopedik bilgilere ulaşmak isterken bu tip bir ifadeye rastlayınca rahatsızlık duyacaklardır.
  • Yaptığım ikinci değişiklik ise Medeni surelerin sayısını düzeltmek oldu. Mekki surelerin sayısı doğru olarak (86) verilmesine karşın Medeni surelerin sayısı 32 olarak yazılmıştı. Böyle olunca toplam sure sayısı 118 oluyor.

Şu anda iniş sırasına göre sureleri listeliyorum. Bir saate kadar eklenmiş olur onlar da. Görüş ve katkılarınızı bekliyorum. --Hokage 18:40, 29 Eylül 2007 (UTC)

Şu saate kadar tablo yapmakla cebelleştim fakat maalesef beceremedim istediğim gibi bir tablo yapmayı. Alt alta numaralandırarak sıralarsam da sureleri çok sırıtacak. Tablo yapmayı öğrenebileceğim bir sayfa var mıdır acaba?? Biri yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler. --Hokage 20:11, 29 Eylül 2007 (UTC)
Tabloyu yapabilmem için gerekli yardımı esirgemeyen Pinar'a teşekkür ederim. --Hokage 23:00, 1 Ekim 2007 (UTC)