Tartışma:Sosisli sandviç

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mutfak (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mutfak maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mutfak kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Almanya (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Almanya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Almanya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Türkçesi sosis. Bu madde silinmeli veya oraya yönlendirilmeli. Saygılar, Filanca 10:32, 15 Aralık 2007 (UTC)

  • Bence de bu madde silinmeli veya sosis maddesine yönlendirilmelidir. Sosis'in sandviç arasına konması sosis'i hot dog yapmaz. Nitekim ABD'de paketlerde satılan çiğ sosislere de hot dog denir (Bakınız: ABD'deki bir süpermaketin web sayfası). Ayrıca bu maddede yazıldığı üzere hot dog'un fümelenmiş olması zorunluğu yoktur. İngilizcesine bakarsanız "and/or smoked" diyor. Yani bazan fümelenmiş olarak satılır, bazan değildir. Bulgurun domatesli veya domatessiz olarak satılması gibi. Türkiye'deki sosisle ABD'deki sosis her bakımdan aynı yiyecektir. Sosisi yeme alışkanlıklarının farklı olması yiyeceği değiştirmez. Kolay gelsin.----Vikiyazar 19:40, 18 Ocak 2008 (UTC)

Sosis, Hot dog değildir![kaynağı değiştir]

Sosis Hot dog değildir. Belki sosisli sandviç hot dog olabilir. İsim değişikliğini tartışabiliriz. Ancak sosis<>hotdog! http://en.wikipedia.org/wiki/Sausage --- sosis http://en.wikipedia.org/wiki/Hot_dog --- hot dog --foPen bana ileti gönder 16:36, 17 Aralık 2007 (UTC)

  • Selam evet sosis hot dog değil elbette. Ekmek arası sosis gibi bir şey. Tartışılacak konu değil. O yüzden birleştir işareti kaldırıyorum. İyi çalışmalar. Takabeg 10:49, 29 Aralık 2007 (UTC)
  • Nasıl ki sucukla, sucuk-ekmek aynı şey değilse, sosisle de sosisli sandviç aynı şey değil. foPen'e katılıyorum; adında bir değişikliği konuşabiliriz. -- Dsmuratileti 10:32, 3 Nisan 2008 (UTC)
  • İngilizcede sosis "sausage", sosisli sandviç ise "hot dog".Eğer aynı şey olsaydı, sosisli sandviçe de "sausage" derlerdi. --Maniaqq 16:55, 20 Ekim 2008 (UTC)

Hepsi aynı anlama geliyor, Hot Dog hazır sosis gibi bir anlamı var fast food'da olduğu gibi.95.7.129.156 05:21, 12 Eylül 2011 (UTC)