Tartışma:Sicim teorisi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Fizik (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Fizik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Fizik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

boyutsuz nokta terimini açıklarmısınız

Boyutsuz nokta anlatım bozukluğu yaratır zira nokta zaten boyutsuz dur. Kare en, boy olarak iki, küre; en, boy, derinlik olarak üç boyutludur ama noktanın eni boyu ve derinliği yoktur. Standart model çok karmaşık ve sayfalar süren formüllere dayanıyor ve aynı zamanda maddenin temel yapı taşlarını nokta olarak kabul ediyor! İşte çelişki burada başlıyor. Maddenin yapı taşlarını formüllerde nokta olarak yerine koyduğumuz zaman sonuçlarda matematiksel sonsuzluklara götürüyor buna bağlı olarak ta fiziksel anlamsızlıklara neden oluyor, aynı zamanda yapı taşlarının kütlesiz olduğu karşımıza çıkıyor ki buda saçma oluyor. İşte sicim teorisi tamda bur da devreye giriyor. Sicim teorisi maddenin yapı taşını 10 üzeri -33 cm olan enerji iplikçikleri olduğunu kabul ediyor. bu değer çok çok küçük olabilir ( evreni atom büyüklüğünde kabul edersek dünyadaki bir ağaçta sicim büyüklüğünde olur) ama sonuçta sicim bir boyutludur. Bu değer Denklemlerde yerine yazıldığında noktanın yarattığı anlamsızlığı da ortadan kaldırmış oluruz. Noktanın boyutsuzluğundan kaynaklanan bir diğer sorunda einstein’nın özel görelilik teorisini atom altına uyguladığımızda ortaya çıkıyor. Nokta boyutsuz olduğu için onu gözlemleyen iki farklı gözlemciye göre aynı zaman ve mekânda aynı yerde bulunuyor yani görelilik yaratmıyor ve tekilliğe neden oluyor. Ama nokta değil de sicim alındığı zaman sicim üzerindeki bir nokta iki farklı gözlemciye göre uzayın farklı kesitlerinde farklı zamanlarda gözlemlenir buda bizi özel görelilik kuramına götürür.( kuantum.gitar.elektro gitar)

Madde üzerine yapılan en hayali ve spekülatif teoridir.88.230.254.190 09:04, 1 Ocak 2012 (UTC)

boylesi kuramsal da olsa fizik bilimiyle ilgili bir maddenin aciklama bolumunde fizikcilerin tanriyi tasavvur ettigini dusundukleri onikinci boyutun oldugu fikrini kim nereden bulup bu maddeye ilave etmis..inanilmaz vikipedi tamamen uydurmasyon seyler bunlar..madde apacik bilim ve fizikle celisen ve fizik biliminin terminolojisini icermeyen barindirmalarla vucuda gelmis..sanirim bu tr ye ozgu bir madde icerigi olmus.. — Bu imzasız görüş 85.103.112.13 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Maddede düzeltilmesi gereken yerlerin olduğunu düşünüyorsanız ya da geliştirmek istiyorsanız buyurun düzeltin. --KediÇobanı🐈 07:57, 14 Kasım 2016 (UTC)

Madde ansiklopedik anlatımdan oldukça uzak, daha çok bir dersin ses kaydının yazıya dökülmüş hali gibi.Konu hakkında bütün düzenlemeleri yapacak kadar bilgim yok, yalnızca gördüğüm, anladığım ve düzeltebileceğim kısımları düzelttim.Konuya hakim biri el atmalı. Elfleringandalfı (mesaj) 23:14, 14 Ocak 2017 (UTC)