Tartışma:Ses

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Capcaa tarafından 4 yıl önce Tekrarlanan başlıklar başlığına

Sesin sürati[kaynağı değiştir]

Sesin çeşitli maddeler içindeki sürati verilmiş. Ama bu rakamlar ses (enerji) maddesinde verilen süratlerden çok farklı. Mesela su içindeki sürat burada 3000-5000 m/s olarak, diğer maddede ise 1453 m/s olarak verilmiş. Aynı ansiklopedinin farklı maddelerinde farklı rakamlar olmamalı. İki maddeden birinin konunun uzmanınca düzeltilmesinde yarar var. Kolay gelsin. Nedim Ardoğa 14:35, 15 Ağustos 2009 (UTC)

Ses (enerji)[kaynağı değiştir]

Bu maddenin diğer ses ile birleşmemesini isteyen var mıdır? --Stultiwikiabana yaz 22:31, 24 Mart 2011 (UTC)

Ses kaynakları[kaynağı değiştir]

Ses grupları altında yapay, doğal, canlı diye tekrarlanmış, ayrıca da bu sınıflamanın ne maksatla yapılıp ne işe yaradığı da belli değil. Ses çıkarma mekanizmaları (deri, kamış, tel, flütteki hava hareketi, canlılardaki ses organları, vs.), ve sesi algılama mekanizmaları daha ilginç bence. Cobanyastigi (mesaj) 20:14, 16 Mayıs 2016 (UTC)

Ses zarfları[kaynağı değiştir]

'Ses zarfı' değil, 'ses diyagramı' olmalı. Ses zarfı diyerek İngilizce 'envelope' kastedilmiş, ama kötü bir çeviri olmuş. Evet, 'envelope'un ilk anlamı 'zarf'tır ama bir başka anlamı da 'diyagram'dır. Ve diyagram TDK sözlükte 'Herhangi bir olayın değişimini gösteren grafik.' şeklinde yazmaktadır ki tam da anlatılmak istenen şeydir. Yani doğrusu Ses Diyagramı olmalıdır.

Ve ses diyagramı üç evre ile açıklanır denmiş, yanlıştır. Dört evresi vardır: 1) Çıkış / Attack 2) Düşüş / Decay 3) Kalış / Sustain 4) Sönüş / Release

4. evre yazılmadığı gibi, evrelerin sırası da yanlış verilmiştir. --Oytun Kalay (mesaj) 19:26, 16 Eylül 2016 (UTC)

Tekrarlanan başlıklar[kaynağı değiştir]

"Yayılma" başlığı ile "Sesin yayılımı" başlığı birbirinin aynısı. Sadece ilk başlıktaki paragrafın sonunda fazladan bir cümle var. "Sesin yayılımı" başlığını silmek istedim fakat izin verilmedi. Capcaa (mesaj) 13.37, 17 Şubat 2020 (UTC)Yanıtla