Tartışma:SCADA

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bilişim (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilişim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilişim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yazılım (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yazılım maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yazılım kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yerli üretim Wintr scada programının üreticisiyiz. Neden bu sayfada bizden bahsedilmiyor? Sayfaya ekleme yaptığımızda neden kabul edilmiyor? Oysa WinTr scada programı Türkiye de en çok satılan scada programıdır. Bir çok Üniversite'de ders olarak okutulmaktadır. Bu yazıda muhtemelen silinecektir. Scada Sistemi --78.190.194.247 15:02, 2 Nisan 2014 (UTC)

Rapsar isimli kullanıcı yaptığımız katkıyı beğenmeyip kaldırmış.

Yaptığım değişikler sayfanın alt kısmında yer alan linkler ile ilgiliydi. Bileşik Isı Güç Sistemlerinde Scada Uygulamaları / bu linkin çalışmadığı için kaldırılmasını istemiştim. SCADA nedir? / Bu İngilizce içerik yerine Türkçe içerik tavsiye etmiştim. Bu makale otomasyon dergisinde yayınlanmıştır. http://www.fultek.com.tr/blog/2012/08/29/scada-nedir/ SCADA Winlog SCADA software Bu satıra Türkiyenin en çok kullanılan scada programı olan WinTr scada sayfasının linkini ekledim. http://www.fultek.com.tr/programlar/scada/

Sonuç: 1.Çalışmayan link kalmaya devam ediyor. 2.Scada'nın ne olduğu ile alakalı Türkçe içerik kabul edilmiyor. 3.İtalyan scada programı linki veriliyor ama Türk scada programının linki verilmiyor. Oysa bu sayfa Türkçe ve Türkler için.

Nihayi sonuç: Dünyaca ünlü ansiklopedi sitesi Türkçe içeriği beceriksizlerin elinde. Bir de bazı seo siteleri wikipedia'dan link şeklinde şatışları var. Bunlar bir şekilde bu işi başarıyorlar. Rapsar isimli kullanıcının iyi niyetli olduğuna inanmıyorum. --78.184.65.27 10:31, 3 Nisan 2014 (UTC)