Tartışma:Refah devleti

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ekonomi (C-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ekonomi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ekonomi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
    • Refah devleti ve refah ekonomisi**

Bu iki konu tamamiyle degisik konu ve degisik maddeler halinde olmalari gerekir. Birisi, "refah ekonomisi (Ing. Welfare Economics)" cok teorik ve genel olarak normatif ekonomi bilim teorisidir. Diger taraftan "refah devleti (Ing. Welfare state)" cok pratik ve siyaset konusudur ve ekonomi biliminde ancak bir pratik konusu olabilir. Bu iki konuyu kim birlestirdi ise galiba "refah" kelimesine takilip Turkce Wikipedia'ya buyuk bir hatali madde koymustur. Bunu degistirip yeniden bu iki maddeyi ayiriyorum.noyder 22:01, 3 Haziran 2010 (UTC)

Haklısınız ayrı maddeler olmaları elzem iki madde. Ancak bu iki madde zaten hep ayrıydı, sadace aşırı kısa olmasından ötürü kavram karmaşısına belki mahal verebiliyordu, eklemelerinizle bu sorun da aşılmış gördüğüm kadarıyla. Elinize sağlık. İyi vikiler--Merube 89msj 23:37, 9 Haziran 2010 (UTC)