Tartışma:Osmanlı İmparatorluğu arması

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Osmanlı İmparatorluğu Devlet Arması sayfasından yönlendirildi)
Son yorum: Kartonpiyer tarafından 2 yıl önce Madde Adı başlığına
Vikiproje Osmanlı İmparatorluğu (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Osmanlı İmparatorluğu maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Osmanlı İmparatorluğu kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Arma mı, Nişan mı?[kaynağı değiştir]

TDK Nişan için Farsça ve 6. Devlet nişanı diyor. Arma için ise İtalyan'ca olduğunu ve 1. isim Bir devletin, bir hanedanın veya bir şehrin simgesi olarak kabul edilmiş resim, harf veya şekil, ongun (II) anlamına geldiğini belirtiyor. Bana kalırsa Osmanlı Devleti sembolü için Nişan çok daha uygun. Ayrıca biraz vakti olana işte bir kaç kaynakça :

Burada da görüleceği üzere mevcut bazı terimler şöyle: Nışan-ı al-i imtiyaz, Nışan-ı osmani, Nışan-ı iftahar, Mecidi nişanı, Şefkat nışanı gibi

Halk dilinde bilinen kullanımı Osmanlı arması, kitaplarda Osmanlı devlet arması olarak geçiyor. Şimdilik bu doğrultuda değiştirdim. Alexandre M. 07:20, 30 Kasım 2015 (UTC)

Madde Adı[kaynağı değiştir]

Madde adının Osmanlı arması olmasını öneriyorum. Bu şekilde biliniyor genellikle, kullanımının da bu şekilde daha doğru olacağını düşünüyorum. --Kartonpiyermesaj 20.34, 5 Eylül 2021 (UTC)Yanıtla