Tartışma:Odaköy maden kazası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Tarih (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tarih maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tarih kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
  • Kazada ölen kişilerin isimleri yeteri kadar kaynak gösterilmediği takdirde ansiklopedik olamaz. Fikir toplamak amacıyla ilgili bölümü çıkarmadım. Teşekkürler--CnkALTDSmesaj/message 16:05, 27 Şubat 2010 (UTC)
  • "yeteri kadar kaynak" ne anlama geliyor? Kaç tane gazeteyi refere etmemiz gerekiyor? İnsana dair bir faciaya ait her türlü bilgi bana en birinci dereceden "ansiklopedik" gibi geliyor ama gene de tartışalım. Tartışmaya renk katsın diye meraklısı için bir wikipedia maddesi örnekleyelim: "http://en.wikipedia.org/wiki/Beaconsfield_Mine_collapse" Kolay gelsin.Bu imzasız yazı Hakan Kayı (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • İlginize teşekkürler, bahsi geçen konu maddenin ansiklopedik olmayışı değildir. İlgili bölümün ansiklopedik oluşu ya da olmayışıdır. Zira şu hali ile gazate sayfası gibi duruyor bir ansiklopedi sayfasından ziyade. Sanıyorum ki hiç bir ansiklopedi içerisinde güncel bilgiler haricinde bu tarz listeler yer almıyor. Elbette bu benim şahsi görüşüm; diğer Vikipedistlerin yorumlarını da almakta yarar var. Tekrar teşekkürler.--CnkALTDSmesaj/message 16:29, 27 Şubat 2010 (UTC)
  • ben de zaten "bahsi geçen maddenin" ansiklopedik olmadığına değil işçi isimlerinin bu madde içinde yer verilmesine "ansiklopedi" mantığı açısından karşı çıkışınızı "yeteri kadar kaynak gösterilmediği takdirde" diyerek bir nedene bağlamanız üzerine tartışmaya katıldım. Hatta bence çok iyi hazırlanmış bir wiki maddesi olan Avustralya'daki maden kazası maddesini de örnek gösterdim. Bu tartışmanın bir güzel yanı "Odaköy maden kazası maddesinin güncelliğini koruması" olacaktır diye de düşünüyorum. Çünkü bu güzel ülkede yerin üstünde yaşananlar kadar yerin altında yaşananlar da çok ansiklopedik! Kolay gelsin.Bu imzasız yazı Hakan Kayı (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.