Tartışma:OSI modeli

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bilişim (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilişim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilişim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bence katmanların madde isimleri yanlış. Madde isimlerini koyarken o maddeye başka yolla da ulaşılabileceğini düşünmemiz lazım.

Yukarıdaki açıklama örnek:

Network

Networkun akla gelen ilk anlamı katman olarak kullanılan anlamı değil. Biri network kavramını ararsa karşısına çıkan tanım onu aradığı tanım olmayacaktır.

Çözüm: Ya Katmanlar maddelere gönderilmeyecek ya da madde isimleri "Network katmanı" şeklinde yeniden adlandırılacak.

tabii öyle ama şimdilik katman olark yazdım zaten başka birisi ekleme yaparak iki başlık haline sokabilir kolayca

Katman/Tabaka?[kaynağı değiştir]

Ağ terimlerinde kullanılan tabaka sözcüğü bence katman olarak değiştirilmeli. Ayrıca bunlar tanımlı birer protokol değil, veri iletişiminin parçalarını tanımlayan soyut ifadelerdir. Örneğin: Data Link Layer (Veri Bağ Katmanı), Ethernet bağlantılarında MAC çözümünün nasıl olacağını (ARP daha üstte çalışsa da) tanımlamaz. --Codaine 12:20, 25 Kasım 2005 (UTC)

Yardım Talebi[kaynağı değiştir]

Bu önemli bir madde, özellikle Türkçe bilişim terminolojisi açısından. Şimdilik basit Türkçeleştirmelerle yetiniyorum, üzerinde daha çok çalışma gerekiyor. Yardımcı olan çıkarsa sevinirim. Roktas 12:02, 30 Ağustos 2006 (UTC)