Tartışma:OCaml

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bilişim (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilişim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilişim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yazılım (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yazılım maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yazılım kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bu dilleri anlatirken "ücretsiz ve özgür bir lisans altında sunulan" yerine ne diyebiliriz? Perl Python Tcl Ocaml vs icin "tek deleyicisi ücretsiz ve özgür bir lisans altında sunulan" dersek C C++ Prolog Lisp vs yi anlatirken bunlarin standardi vardir o standarda uyan bir suru de derleyic/gelistirme paketi vardir diyerek acmak zorunda kalmayiz belki. Alinti yaptigim ifadede oldugu gibi dil = bir program seklinde sorgulanmaden dusunulmesini sakincali buluyorum, ama yerine ne denecegini bilmiyorum.

Doğru ama Ocaml'in standardı yok, hala geliştirilmekte olan bir dil. Yaptığınız yorumu istediğiniz sayfaya koyabilirsiniz. Veya diller listesini "Standartlaştırılmış diller" ve "Standartlaştırılmamış diller" olarak ikiye ayırabiliriz.