Tartışma:Notre Dame de Sion Fransız Lisesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu yazinin yaznın amacı NOTRE DAME DE SİON'unun güzel olan özelliklerini görmemizdir okul hakkında olumsuz düşünen ve konuşanlar seslerini kesinnnnnnnnn

Bu yazidan sonra Türkiyedeki tüm fransiz diplomatik çevreler ve egitim kurumlari ciddi sekilde sarsilacakdir.

Umarim bu yazidan sonra açilacak agizlar sayesinde o asaglik cevreler teker teker kapanacak.

Agizdan agiza dolasan ve bazi çevreler disina çikmayan bu bilgileri herkesin ulasabilecegi sekilde yayinliyorum.

Fransa Sözde Ermeni tasarisini onayladigi gibi, malumunuz, Turkiyeye hep insan haklari ve islam üzerine zorluk çikaran birinci ulkedir.

Nasil oluryorda Turkler onurlarini hiçe sayarak çocuklarina Fransizca ögretiyor, Fransaya yolluyor ve Fransiz mali satin alip kullaniyorlar.

Buna artik dur demeli. Türkiyede Fransiz kuruluslarini (Kultur merkezleri, okullar ve özer kurumlar) faaliyetlerine son verilmeli.

Turkiyede yasamis bir Fransiz olarak Fransiz büyük elçiligi, konsolosluklari ve egitim merkezlerini çok iyi bilirim.

Fransanin en zayif noktasi nedir ?

Fransa temelde ekonomisi çok kötü ve doğal zenginligi olmayan halkini asiri vergiler ile boğan bir ülkedir.

Dışarıdan herkes Fransayi büyük bir güç olarak görür.

Söyle ifade edeyim, Fransanin temelinde yatan güçü fransiz kültürüdür.

Dilini ve kültürünü yürt disina ihraç ederek kendine bir lobi ve imaj yaratmistir.

Fransada bir Türk lisesi veya Üniversitesi yoktur. Bunun yaninda devlet okullarinda Türkçe dersi verilmez.

Türkiyede bunun tam tersidir. Ve bunun sayesindedir ki Fransa Türkiyede bir irtibaya sahiptir.

Daha dogrusu Fransa bunu haksizca ve bildigini okuyarak elde etmistir.

Buna nasil engel olunur ?

Bu son derece kolay ve inanin su okuyacaklariniz simdiye kadar hiç açikçana söylenmedi. Bu yazdiklarimdan sonra Türkiyede Fransiz varligi son derce zora kalacaktir.

Fransa Türkiyede kültürünü yasa disi yollarla, Türk kanunlarini esgeçerek ve Chengen yasasini hiçe sayarak yapiyor.

Türkiyede egitim bildiginiz gibi marif'e baglidir. Bu durumda Fransizca yabanci dil disinda hiç bir sekilde içra edilemez. Daha dogrusu Fransada bir fransiz okulunda okumus gibi Fransizca ögrenemezsiniz ve Fransizca dili disinda kültürünü ögrenezsiniz.

Peki nasil oluyorda Türkiye'de Fransiz varligindan söz edilebiliyor ?

Bunun cevabi basit. Bildiginiz gibi Türkiyede egitim marif'in elinde ve bu neden dolayi normalde Fransizlar bildiklerini ukuyamazlar.

Fakat bunun önüne geçmek için Fransizlar bazi bosluklardan yararlandilar ve açikçana etrafi bos bulduklari için bildiklerini okuyorlar.

Nasilmi yapiyorlar ?

Anlatayim.

Herseyden önce bu altyapi diplomatik kaynaklara dayanmaktadir.

Yani Fransiz konsolosluklari ve Fransiz temsilcilerin bulunduklari ülkelerdeki diplomatik temsilciler.

Bildiginiz gibi Türkiyede bulunan Fransiz diplomatik temsilciliklerine Türk polisi ve Türk kanunlari islemez.

Iste Fransizlar bundan yararlaniyor. Kendi temsilciliklerinde okullar açiyorlar ve Fransizca kurslari veriyorlar. Fransizca dilili ve kültürünü asilamak için.

Tabi bu söylediklerim diplomatik temsilciliklerinde yer aldigi için, Türkiye Cumhuriyeti temsilcilikleri bir sey yapamamaktadirlar. Daha dogrusu yapabilirlerde yapmiyorlar. Veya kisacasi bilmiyorlar.

Bununa nasil engel olunur ?

Cok basit. Istanbul Pierre Loti okulu, Instanbul Fransiz kültür merkezi, Ankara Gharles DEGAULLE Fransiz okulu, Fransiz konsolosluklari içinde yer almaktadirlar.

Buna istinaden hepsi Fransiz topraklari içerisindedir. Yani kisacasi hepsi Türkye topraklarinda yer alan birer yabanci devlet hudududur.

O okullar ve kultur merkezlerine giren her yabanci yani Türk vize almalidir. Bunu için diyorumki o dersaneler ve okullar yasadisidir. Cünkü sinirlar ve sengen yasalari ihlal edilmektedir.

Temelde o okullar saadece Türkiyede yasiyan Fransizlar ve diplomat çocuklari içindir.

Bundan seneler önce, varlikli ve çok parali bazi türk aileleri çocuklarina Fransizca ögretmek için tonlarca para çikarinca, okula türk ögrencileri almaya basladilar. Bu konuda eski bir okul müdürü Alain NEVEU bir numara idi. Rusvetiçi ve paragöz bu müdür okulu para hortumlamak için bazi türk çevrelerine açti.

Sonuçta, okula Fransizlarin çok üzerinde türk alindi. Tabi okulun kapasitesinin çok üzerine çikilarak.

Okulun resmi statusu ve yasalar çignenerek. Tabi simdi ve her zaman oldugu gibi rusvet ve torpil kullanarak.

Türk arkadaslarima yariyacak bir bilgi vereyim.

O dersane ve okullar Fransa sinirlari içinde oldugu için o yerlerin içine kolaycana girip siyasi iltica talebinde bulunabilirsiniz. Ve buna hakkiniz vardir.

Cogu Fransiz temsilciligine girmek çok kolay. Hatta büyük kismina mesela Pierre Loti ve Charles DEGAULLE okuluna girmek için kimlir zorunlulugu yok. Zaten olsada girdikten sonra kimliginizi tuvalete atmaniz yeterli.

Veya girip çikmiyorum demeniz yeter.

Mülteci haklariniz gözden geçirilmeden sizi disari atamazlar bu uluslar arasi insan haklarina aykiridir. Yani kisacasi sizi orada aylarca doyurup barindirmak zorundalar.

Bu kaç yasinda olursaniz olunuz. Kisacasi bir ögrenci bile bu talepte bulunabilir.

Bir de size bu kurumlari çok zora birakacak ek bir bilgi vereyim. Mesela Pierre Loti, Charles Degaulle ve Notre Dame de Sion liselerini ilgilendirecek bir konu.

Konu Türban meselesi.

Bu okullar özeldir. Ve bu okullarin korkulu ruyasi bir gün bir bayan ögrencinin derse Türbanli gelmesi. Türbanli bir ögrenciyi geri çeviremiyecekleri için ve gazetelere manset olmaktan korktuklari için bu konu dolayli yollar ile örtbas ediliyor.

Mesela Notre Dame de Sion okulu saadece kiz okulu idi. Bazi Müslüman çevreler bundan fadalanarak kizlarini erkekler ile birlikte olmasin diye o okula yolluyorlardi. Buna engel olmak için Notre Dame de Sion lisesi mix vani kiz ve erkek oldu. Tabi saadece Türbansiz ögrenciler aliniyor. Türbanlilar hemen eleniyor. Tabi bir katolik okulunda müslim birisi istenmez. Bu okul Turkiyede olsa bile.

Türban meselesi saadece devlet okullarini kapsar. Devlet okullari laikligi temsil ettigi için o okullarda Türban giyilmemesi normaldir. Fakat özel okullar buna dahil degildirler. Pierre Loti, Notre Dame de Sion ve Charles de Gaule, özel okullardir. Ve hiç bir sekilde bu okullarda türban takilmasi engellenemez.

Zaten bunu belirteyim Pierre Loti ve Notre Dame de sion okulu kadrosu ve ögretmenleri Türklere barsi irkçidirlar. Bu saadece ögrencilere karsi degil birlikte çalistiklari personel içinde geçerlidir.

Pierre Loti'de yapilan haksizliklar ver dislamalar Türkçe'yi yasaklamaya kadar uzanir. Maselef gerçek budur ki mesela Pierre Loti'de ögrencilerin Türkçe konusmasi yasak.

Okul idaresi ögrenciler Fansizca ögrensin diye derler. Bu yalandir. Bu okul Fransiz topraklarinda oldugu için hiç bir sekilde bir kisinin bir yabanci dil konusmasi yasaklanamaz ve engellenemez. Bu irkçilirtir ve Fransada yasak ve suçtur. Bu bilinsin ve o asaglik okullarda haksizliga ugrayan Türk dostlarim bu tuzaklara düsmeyip hakklarini savunsunlar.

Bu haksiz ve yasadisi yasaklarin arkasinda Türklere karsi bir baski politikasi yatmaktadir. Sözde Türkler Ermeni ve Kürtlere baski yapip kültürlerini icraya engel oluyorlar diye Türklerin türkçe konusmalarina engel oluyorlar.

Türkleri hiçe sayan Pierre Loti okulu bilinmelidirki skandallar üzerine kurulmustur. Rusvet, dolandiricilik, esrar ve subyancilik. Örnekler Neveu'ler Kara..la, Dic.., Lor..é vs..

Eskiden Papiyon olarak adlandirilan o okul, isim ve dekorasiyon degistirerek gerçekte ne mal oldugunu unuturamaz.

Ben sahsen rüsvet yedire yedire geçtim. Sagolsunlar. Madame Neveu'ye az mi kozmetik malzemesi vedim ve fahis fiyatlara ders aldim. Ögrencileri zora sokarak özel ders satiyordu. Senelerce ders aldim. Az para yedirmedik. Tabi Neveu'ler gitti ama yolsuzluklar hep devam etti.

Resmi olarak sÖylüyorum o okullarda parayi basan istedigini yapar. Ne derlerse desinler hepsi rüsvetçidir.

Kalitesiz ve aç Fransiz ogretmenler ve Konsolosluk görevlileri Fransadan tayin edilir. Türkiyede kendilerini üstün görüp ceplerini doldurup köseyi dönerek Fransaya dönerler.

Kendilerini üstün gören bu asaglik bes para etmez kurumlar birer eskiya yuvasidir.

Türkiyenin en önde gelen ailelerinin evlatlarini gelecege hazirlayan bu kurumlar aslinda birer ibret yuvasidir.

Hadi Tûrbana, islama, Türklere, Türkçeye karsi olsunlar, peki o okullarin ne üstünlügü var? Evlatlariniza örnek olacak bir yapiya sahipmidirler?

Bir gün Pierre LOTI'de lise ögrencisi genç bir kiz ve erkek el ele dolasiyorlardi. Bunu gören okul yetkilileri hemen mani olup ikisini ayirdilar.

Ne ayip vardiki? Iki sevgili el ele dolasiyorlar. Bu edepsizlikmi?

Fakat bunu yaninda Monsieur Lorenté homoseksüelligini ilan edip, evli barkli ve çocuk sahibi iken, Monsieur Karamela ile el ele dolasip ulu orta bir birlerini oksuyorlamalarina ses çikaran olmadi.

Buna ilk okul ögrencileri önünde o iki adamin agiz agiza öpüsme sahnelerinide ilave edebilirim.

Zaten bu okulda normal kim vardiki? Homoseksueller, psikolojik zorluklar çeken ögretmenler, subyancilar (isimler hazir) ve esrarcilar (Hasas ve eroin).

Karamela bir gün Fransiz konsolusluginda bana asilmaya kalkmisti. Adami uluorta herkesin önünde rezil etmistim.

O aralar Serge DICOP'tan ders aliyordum. Bir ara evinde ders verirken Karamela geçti. Cekemedigi için DICOP onu kapiya koydu.

Her yalde Karamela beni DICOP ile evinde görünce benide DICOP gibi homoseksuel zanneti.

Allahtan senelerce o pis asaglik okulda okumama ragmen hep ögretmenler (sapik) ile hep mesafe koydum.

Size bir skandali anlatayim, bir ögretmenimiz vardi. Monsieur Maillot. Iyi adamdi. Spor hocamizdi. Gerçi hiç bir zaman zararini görmedik. Ama belki gerçegi bilseydik ne kadar zarar görebilecegimizi tahmin edebilirdik.

Hocamiz hep içine kapanik idi. Saglik sorunlari vardi. Bir ara Pierre Loti idaresi sagligi zayif, Türkiyenin hijiyen yetersizligi hasta ediyor dedi.

Adama acidik.

Seneler sonra ögrendim, vefat etmis.

Vefat nedeni hastaligindan kaynaklaniyordu. Hocamiz AIDS hastasi idi ve Pierre Loti idaresi ve Fransiz baskonsoluslugu bunu bizden sakladi.

Fransadan geldiginde AIDS hastasi olan bu hoça bize beden egitimi verdi. Bu yetmiyormus gibi homoseksuel idi.

Bazen beden egitimi yapar iken yaralaniyorduk. Bize hastaligini bulastirabilirdi. Pierre Loti okulu hiç bir önlem almadi.

Bu hetmez gibi Maillot soyunma odamiza kadar giriyordu.

Türkiyedeki örf ve adetleri hiçe sayarak bizi homoseksuel ve agir psikolojik problemleri olan ogretmenlere emanet etkmekle yetinmeyip aids gibi hastaliklarla bizi iç içe birakip sagligimizi tehlikeye koyuyorlar. Gizli tutup hiç bir önlem almadam.

Saadece bununla yetinmeyip Istanbul Fransiz baskonsoloslugu, buyuk elçiligi dahil olup, Turkiye sartlari yuzunden hastalandigi dedikodusunu yayarak Türkiye ve Türkleri asagladilar.

Bu bassetiklerim skandalardan saadece bir kaçi.

Dahasi var. Onlari kendi guvenligim için sakliyorum. Mesela Fransiz milli istihbarati için çalisanlar gibi.

Fransadan tayin edilen bazi Ögretmenleri ve Anadolu Medeniyetleri Kültür Merkezi (Fransiz Büyük elçiligi içinde) için arastirmaci olarak tayin edildi ayaklari ile Fransa gizli istihbarat servisleri için (DGSE, Direction Générale des services extérieurs) Türkiye'ye ajan sokuyor.

Bu ajanlar Paris'te Quai d'Orsay'e Türkiye üzerine askeri ve ekonomik raporlar yaziyorlar. Türkiyede islenmis sözde insan haklari ve Kürtler ile Ermenilere yapilan sözde dedikodular buradan çikiyorlar. Görevliler bir sey yok iken haber uyduruyorlar. Bu yetmez gibi doguda bir olay oldugu zaman yerine gitmeden bilmen neler oldu diye yalan rapor yaziyorlar.

Sonra bunlar Fransa ve AB tarafindan Türikiye'ye karsi kullaniliyorlar.

Daha ilerki zamanlarda daha bilmediginiz binlerce bilgiler verecem. Mesela Fransiz Istanbul ve Ankara konslosluklarindan rusvet ile kime basvurarak vize alabilirsiniz. Dahasida var, Fransiz Pasaportu ve kimligi satinalmaniz mümkün. Bagizi konsolosluk görevlileri para karsiligi her kolayligi gösteriyor. Yakinda diller çözülecek ve tüm maskeler düsecek.

Rusvet olmazsa o konsolosluklar kapanir. Kimse çalismaz.

Hadi hala Fansiz mallarini tüketin ve o pis ve asaglik okullara çocuklarinizi yollamaya devam ediniz.

Asagida Türkiyede bulabileceginiz Fransizca ders veren okullarinin listesini bulacaksiniz.

Bu okullari boykot ediniz. Lütfen bu okullarda okumus kisilere is vermeyiniz. Varsa çikartiniz.


Fransizca egitim veren kurumlar: - Pierre Loti (Fransiz topraklari içince Grenoble akademisine bagli özel

 okul,  Okulun bir kismi papazlardan kiralaniyor)) 

- Galatasaray Lisesi - Notre Dame de Sion (Özel Fransiz Hristiyan Katolik okulu) - Lycee Charles Degaulle (Fransie topraklari içinde Özel okul.) - Saint Benois (Özel Hristiyan Katolik okulu) - Tüm Fransiz kültür merkezleri (Hepsi Fransiz topraklari içince. Mesela

 Taksim Fransiz kültür merkezi.)

- Anadolu Kultur Merkezi (Fransiz topraklari içince 22 nuru ziya sokak). - Saint Michel (Özel Hristiyan Katolik okulu) - Saint Joseph (Özel Hristiyan Katolik okulu) - Saint Benois (Özel Hristiyan Katolik okulu)

Internet'ci arkadaslarim listeyi uzatabilir. Bir de o pis okullarda okumus olan arkadaslar tanik olduklari sakandallari eklerler iseler daha etkili olabiliriz.


Sergio CASARETTO