Tartışma:Misyonerlik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Hristiyanlık (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hristiyanlık maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hristiyanlık kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Tabii bu çalışmalar milletimizin zayıf noktaları kullanlarak mesela ekonomik zorluk çeken bir müslümana para vermek veya maaaş bağlamak, yapılmıyorsa bu yazılanlar doğru olur. ama ne yazıkki hiçbiri samimi değil..

Bu yazdıklarınızı kanıtlayın lütfen.

Birleri bu makalede islamdaki "tebliğ" ile hristiyanlıktaki misyonerlik arasında bir fark olup olmadığını açıklasın lütfen --İcelaktan 06:32, 24 Nisan 2006 (UTC)

Ebette farklı[kaynağı değiştir]

Tebliğ olayı her müslümanın yapabileceği bir olaydır. Bunu yapabilmesi için din adamı olmasına gerek yoktur. Ancak hristiyanlıktaki gibi bir misyon (görev) mantığı ve zincirleme ilişkisi içerisinde değildir. Gönüllü ve talep edilmesi halinde her müslümanın müslüman olmayana islam hakkında bilgi vermesi aslında bir tebliğ dir. İslamda tebliğ kurumsal değil bireyseldir. Hristiyanlıkta ise bu kurumsaldır.


Arkadaslar, madde, önceki haliyle tamamen bir dinin misyonerlik görüsü hakkindaki savunmasini iceriyordu, bu baglamda format ve icerik bakimindan uygun degildi. Tamamini silerek bastan birseyler yazdim, ama klavyemde türkce harfler olmadigi icin hatalar var. Birisi elden gecirirse sevinirim. Sevgiler, Saygilar nicksiz

Güzel olmuş, teşekkürler. Bu tür Türkçe karakter sorunlarında maddeye {{düzenle-tr}} eklerseniz, madde Türkçe açısından düzenlenecekler listesine otomatik olarak girer böylece gerekli düzenleme kısa sürede yapılır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 07:54, 10 Mayıs 2006 (UTC)

Dilbilgisine dair![kaynağı değiştir]

Misyonerlik kavramını ele alan bu yazı, doğru bir ifade biçiminden uzak olması yanısıra çok sayıda dilbilgisi hataları içermektedir. Türkçenin özellikle halka açık bu tür internet sayfalarında doğru kullanılmasına özen gösterilmesi gerekir.