Tartışma:Mizantropi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Misantropi sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Felsefe (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Psikoloji (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Psikoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Psikoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Sosyoloji (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Sosyoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Sosyoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"İnsan ırkına karşı beslenen nefret tüm dinlerce aykırı kabul edileceğinden, misantropistlerin temelde ateist, pagan ya da agnostik olmaları herhangi bir dine mensup olma ihtimalinden çok daha yüksektir. Her ne kadar ateizm hiçbir şekilde nefret olgusu barındırmasa da, misantropik unsurlar ilahi dinlerin tarih boyunca enjekte etmiş olduğu korku unsurunun ateist ve paganların zihinlerine nüfuz edemeyişinden kaynaklanabilir."

Şimdi, soru şu: bu saptamada hangi gözlem veya ölçüt kullanılmıştır? Buna cevap bekliyorum.

Eğer böyle farazi saptamaları buraya ekleyeceksek, ben de şunları söyleyebilirim pekala; Ateizm ve/ya agnostizm, dinlerin insanlara empoze ettiği düşüncelerle karşılaştırıldığında daha hümanisttir. Çünkü ateizm ve agnostizm; ahlak, etik, sevgi, sanat gibi kavramları din kaynaklı olarak ele almaz. İnsanı ve tabiatı kendisi olduğu için kabul eder ve sever. Diğer yandan dinler, kendilerinden olmayanlara karşı nefret aşılar. Ayrıca ateistler ve agnostikler görece daha sanatsal düşündüklerinden, Misantropist olmaları çok mu çok uzak bir ihtimaldir. Sanatçıların çoğuna bakarsanız sekülar yaşam biçimleri vardır. Bu yüzden Misantropi içeriğinin tekrar gözden geçirilmesini talep ediyorum.Bu imzasız yazı Derinmavi000 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bahsi geçen içerik silinmiş durumda. Ve evet nesnel bir kanıt yok. Silinmesini haklı buluyorum.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi|ileti| 19:49, 8 Nisan 2014 (UTC)