Tartışma:Minber

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

mimber mi, minber mi?[kaynağı değiştir]

Her ikisi için de sayfa mevcut: Minber, Mimber. Birleştirilmesi gerekiyor. Hangi sayfa yönlendirme olacak karar vermeliyiz. Bazı sözlüklere bakalım:

  • TDK (tdk.gov.tr): mimber, minber
  • Dil Derneği (dildernegi.org.tr): mimber
  • Kubbealtı Lugatı (lugatim.com): minber
  • Ötüken Sözlük (otukensozluk.com): mimber, minber
  • Türkçe Bilim Terimleri Sözlüğü (tubaterim.gov.tr): minber

--Selahattin ilhan (mesaj) 21:41, 12 Ağustos 2017 (UTC)

İngilizce Vikipedi'deki Minbar maddesini, sayfaya olan yönlendirme kelimeler ile birlikte Google Ngram Viewer aracı ile karşılaştırdım. "Minbar" kelimesinin diğerlerine oranla son yıllarda daha sık kullanılmış olduğunu gördüm. (en) Minbar = (tr) Minber, (en) Mimbar / Mimber = (tr) Mimber şeklinde eşleştirirsek bu bize "Minber" kelimesinin daha yaygın olarak kullanıldığını gösterir. Google Türkiye araması da bunu destekler niteliktedir: Mimber: yaklaşık 220.000 sonuç, Minber: yaklaşık 665.000 sonuç. Bu verilerden yola çıkarak "Mimber" sayfasından "Minber" sayfasına yönlendirme yapılması gerektiğini düşünüyorum. --Selahattin ilhan (mesaj) 23:15, 12 Ağustos 2017 (UTC)
Konuyla ilgili olarak, lise yıllarımdan bir n-b uyuşmazlığı kuralı hatırlıyorum, özel adlar dışında bu ikisi yan yana olmaz diye ama...--RapsarEfendim? 23:35, 12 Ağustos 2017 (UTC)