Tartışma:Mesih

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İngilizce wikideki Aramicesi doğru değildir. Şimdilik boş bırakırsak iyi olur. Bulmaya çalışalım. Kolay gelsin. Takabeg 01:14, 2 Aralık 2007 (UTC)

Arkadaşıma sordum. İngilizce wikideki Aramice'nin İbranice transcript imiş. Yüzde yüz yanlış olmasa da gerçek Aramî harf ile yazabilirsek daha güzel olur. Takabeg 01:36, 2 Aralık 2007 (UTC)
  • Ne diye Mesih gibi Yahudi bir kavram hakkinda agirlikli olarak Islami bilgi var?? Bu imzasız yazı 88.243.98.77 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Evet şu haliyle orantısız duruyor ancak madde geliştikçe bu durum değişecektir. Konuyla ilgili bilgi ve güvenilir kaynaklarınız varsa lütfen maddeyi geliştirmekte tereddüt etmeyiniz.--Abuk SABUK♫ ♫ 01:40, 29 Ağustos 2009 (UTC)
  • Mesih kavramı hem İslam hem Hristiyanlık hem de Yahudilik için önemli bir kavramdır. İslam bilgilerinin ağırlıklı olması bu konuda daha fazla bilgimizi olmasından sanırım.

İslam'da Mesih kısmnı[kaynağı değiştir]

Buradaki bilgilerin çoğu kaynaksız ve asılsız. Ayrıca iyi niyetli olarak yazılmamış. Bu bölümün baştan sona düzeltilmesi gerekiyor.


Bu hadis tamamen uydurmadır.Hatem'ül enbiya Hz.Muhammed'dir.(Kendisine kitap verilen son nebi)İsa peygamber de kendisine kitap verilen bir Nebi'dir.Allah bu gerçeği KUR'AN da söylerken İsa peygamberin misyonunu belirtmiştir.İsa peygamberin peygamberimizden sonra gelmesi Kur'anın haber verdiği bir durum değil.Bu beklenti de tıpkı Mehdi beklentisi gibi bir temenni olmaktan çıkıp iman ölçüsü olarak değerlendirilmiştir.Bu imzasız yazı 195.245.227.236 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Dipnot bölümündeki ayetlerin çevirisi kimin çevirisidir ? Kaynak yok. Silinmelidir.--samral mesaj 19:46, 18 Nisan 2014 (UTC)

Islam'da Mesih[kaynağı değiştir]

Bu bölüm hakkinda 2014 senesinde size bir uyari gelmis. Hic kimse dikkate almamis. O yüzden yanlis bilgiler hala dogruymus gibi insanlara aktariliyor. Neden hic kimse ilgilenmemis simdiye kadar? Ben acemi oldugum icin tecrübeli arkadaslardan rica ediyorum degisiklik yapmalari icin.

Islam'da Mesih inanci vardir. Kuran'da da degisik yerlerde gecer.

Asagidaki cümle ve alinti yanlistir: "İslami anlayışta başlangıçta “beklenen bir kurtarıcı Mesih” olmaması ve Kur’anda Mesih kelimesinin bu anlamda kullanılmamış olmasına rağmen.."

Gösterilen alintida tam aksine su yazmakta: ".. M e s i h, M e h d i inancı ile birlikte oldukça mühim bir yer tutar. Herşeyden öncc "el-Mesih" kelimesi, Kur'an-ı Kerim'de, gerek tek olarak gerek "Meryem" ile beraber birkaç yerde geçer.."

Tecrübeli arkadaslardan bunun düzeltilmesini rica ediyorum. --Putzi1 (mesaj) 14:12, 21 Haziran 2017 (UTC)