Tartışma:Melek

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yaratik kelimesi YANLIS orda onu degistirin lutfen!

Başlık yazısı[kaynağı değiştir]

Kalın yazıBu makalede yazılanlar dini bir kitap için uygun olabilir ancak ansiklobedik değil. --Cemyildiz 14:02, 23 Kasım 2005 (UTC)

Saçmalamışsın

Hangi konuda saçmalamışım? --Cemyildiz 19:30, 24 Kasım 2005 (UTC)

  • Haklısınız, taraflı şablonu koydum. Birisi tarafsızlaştırırsa ve ansiklopedik formata uyarlarsa güzel olur. - Kubra 16:16, 23 Kasım 2005 (UTC)

şeytanda bir melektir.[kaynağı değiştir]

Yannnlisss.. Seytan melek degil cin dir. Yani enerjiden yaratilmistir. Kainatin en temelinde, madde ve enerji vardir. Yani kainat madde ve enerjiden yaratilmistir. Irade ve mes'uliyet verilmis iki tur varlik vardir. Insan ve cin. Maddeden insan, enerjiden ise cin yaratilmistir. Cinlerde ayni insan gibidir. Yerler, icerler, urerler, zevkleri, arzulari ve nefisleri vardir. Irade verilmistir. Tercihlerinden mes'uldurler. Onun icin onlarada cennet ve cehennem vardir. Seytan ise bir cindir. Enerjiden yaratilmis bir insan gibi. Iradesi vardir ve iradesi ile isyan etmistir. Bunu boyle bilirsek, asagidaki sorunun bir anlami olmadigi anlasilir.

Peygamberimiz diyorki: İçinizden biriniz yemek yerken ve su içerken sağ eli ile yesin ve i içsin.Çünkü şeytan sol eliyle yer ve su içer.(müslim) meleklerin yeme ve içme gibi melekeleri yok.öyle biliyoruz. o zaman bu hadisi şerifi nereye koyacağız.Hadisin ravisi Müslim.("şeytan da bir melektir") uzman birinden acil cevap bekliyorum.şimdiden teşekkürler. 85.100.163.106meraklı85.100.163.106

  • Merhabalar,

Madde taraflıydı, genel tanım içermiyordu. Genel tanım koydum, taraflı içeriği çıkarıp tarafsız içerik yazdım baştan. Melek özellikle Semavi Dinler'in önemli mefhumlarından. Bu nedenle Hristiyanlık ve Musevilik'teki melek inancının da burada yer alması güzel olur, bilen varsa lütfen girsin. Fakat detaylı olmamasına, aynen İslam dininde melek başlığındaki gibi kısa bir özet olmasına dikkat edilirse iyi olur. Detaylı anlatım farklı bir maddede yapılabilir. Ayrıca daha önce Tartışma:Cin'de de belirttiğimiz gibi, bu tür ruhani yaratıklar için bir kategori şart. Kişisel çeşitli önerilerim oldu (İlahi varlıklar veya daha doğru bir betimlemeyle Ruhani varlıklar), fakat bu konuda herkesin önerisine açığım, kısa zamanda birinde karar kılıp bunlar için bir kategori oluştursak güzel olur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon 13:20, 5 Şubat 2006 (UTC)

Bence eğer uyarsa, kısaca Ruh Varlıklar dense yeterlidir. Ruh Varlıklar kısa ve anlaşılır. Zaten kategorinin altkategorilerinde melek, şeytan, cin gibi ayrıca devam edecek herhalde. --85.100.81.171 23:22, 16 Şubat 2006 (UTC)

meleklerin görevi hakkında bir düzeltme[kaynağı değiştir]

bir yanlış yapılmış. melek kulun ibadetini Allah'a sunmaz. böyle bir şey yoktur. böyle bir aracılık yoktur yani. 78.178.118.185 08:22, 2 Haziran 2012 (UTC)

Madde kimlerin eline kalmış?[kaynağı değiştir]

Madde hristiyanlık ve nurculuk arasında gidip geliyor. Bir kere hristiyan tasvirinin orada ne işi var? Altta da İncil kategorisi ve Said-i Nursi referansları bulunuyor. Konu hakkında bilgili biri düzenlerse iyi olur.--Kafkasmurat (mesaj) 19:06, 11 Ekim 2013 (UTC)

Muhammed ve melek diye uydurma bir resmi bulmuş ve sizde uydurmuşsunuz! O resmi kaldırsanız. İslam peygamberinin bu güne kadar resmi bulunmamıştır. Nereden buluyorsunuz böyle şeyleri Allah aşkına? 88.231.98.207 15:03, 9 Kasım 2014 (UTC)

buraya tıklayarak resim ile ilgili ek bilgi bulabilirsiniz.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 15:08, 9 Kasım 2014 (UTC)

HZ.Muhammed SAV'in sözde resmi[kaynağı değiştir]

HZ.Muhammed SAV bugüne kadar hic bir resmi ortaya cikmamistir ve YOKTUR.. Peygamber efendimiz sallallahu teala aleyhi vessellem o kadar kıymetlidir ki,resim,heykel vs.şekillerde alenen sergilenmez... Bu nedenle sözde resmi sayfadan kaldirilmasindan yanayim

Etimoloji kısmı hatalı olabilir[kaynağı değiştir]

Sevan Nişanyan başlıkta malik ile karşılanan sahip olma anlamı olarak karşılanan (malik) mlk kökü ile melek'in kökünün aynı olmadığına dikkat çekiyor kontrol edilse iyi olur. Marceljoyce (mesaj) 19.28, 4 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]