Tartışma:Lakrimal kemik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Anatomi (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Anatomi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Anatomi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"Göz yaşı kemiği" adlandırmasını görünce ilk başta şaşırdım açıkçası, neresini kastediyorlar ki diye düşündüm. Gözyaşı kemiği (göz yaşı değil gözyaşı olurdu, eğer böyle bir adlandırma yapılacak olsaydı) kullanımı neredeyse yok denecek kadar az -tıbbi literatürde hiç karşılaşmadığım bir kullanım da, daha genel bir google taramasında birkaç sitede rastladığım için neredeyse diyorum-. "Lakrimal kemik" Türkçe tıp literatüründe olsun genel olarak olsun çok daha sık kullanılan bir karşılık. "Os lacrimale" Latince karşılığı olduğu için zaten ele almıyorum. Türkçe yaygın kullanım "lakrimal kemik" adlandırması olduğu için, madde adının çok bariz yaygınlık farkı nedeniyle değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Saygılarımla--Merube 89msj 18:03, 13 Şubat 2012 (UTC)

Yaygınlık için birkaç bariz kaynak gösterebilir misiniz elinizde varsa? Kullanım o şekildeyse taşınmasında sakınca olduğunu düşünmüyorum. --Sayginerv-posta 20:03, 13 Şubat 2012 (UTC)
Merube'ye kesinlikle katılıyorum. Halk dilinde kullanıldığını hiç duymadım. Tıpta kullanıldığını da hiç görmedim. Son derece önemsiz bir kemik. Zaten google arama sonuçları da çok sınırlı ve çoğunlukla şuradan alınmış görünüyor. Özetle Türkçeleştirilmesine karşıyım (zaten anlamsız bir şey oluyor çevirince ; gözyaşının kemiği mi olurmuş ?)

google sonuçları:

  • os lacrimale: 17400
  • göz yaşı kemiği: 1490
  • gözyaşı kemiği: 2280
  • lacrimal kemik: 378
  • lakrimal kemik :102 drgulcuileti 09:17, 14 Şubat 2012 (UTC)