Tartışma:Kutsal Kâse

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Hristiyanlık (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hristiyanlık maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hristiyanlık kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mitoloji (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mitoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mitoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Bulunan bilgiler tamamen yanlış. Bir kere Kutsal Kâse Magdalalı Meryem' dir. İşte gerçek hikaye bu:

Tapınak Şövalyeleri / Kutsal Kase ve Magdalalı Meryem[kaynağı değiştir]

Kutsal Kase, Son Akşam Yemeği'nde Hz. İsa'nın içmek için kullandığı ve Arimatealı Yusuf'un çarmıha gerilen Hz. İsa'nın kanını doldurduğu kadeh olarak bilinmekteydi. Kutsal Kase, Hz. İsa'nın kadehi olarak kabul ediliyordu. Tarihte "Sangreal Belgeleri" adıyla anılan belgeler de inanışa göre Kutsal Kase ile birlikte gömülmüştü. Belgelerin bin yıldır Tapınak Şövalyeleri tarafından korunduğuna inanılıyor. Tapınak Şövalyeleri'nin sahip olduğu kudretin kaynağı olarak Kutsal Kase gösteriliyor.

Tapınak Şövalyeleri'ne göre Kutsal Kase bir kase değil. Kase efsanesinin, yani ayinde kullanılan kadehin dahice düşünülmüş bir alegori olduğunu iddia ediyorlar. Belki de Kutsal Kase efsanesindeki ayinde kullanılan kadeh, başka bir gücün cisimleşmiş halidir. Kutsal Kase insanlık tarihinin en çok aranan hazinesidir. Efsanevi Kase hikayelere, savaşlara ve bimek tükenmek bilmeyen sorulara neden olmuştur.

Hz. İsa'nın Tanrı'nın oğlu değil bir peygamberdi. İmparator Konstantin, Roma iktidarının gücünü pekiştirmek için Hz. İsa'yı Tanrı'nın oğlu konumuna yükseltti ve Yeni Ahit'i bu tanrılaştırma tezini destekleyecek bir şekilde hazırlattı. Hz. İsa, Magdalalı Meryem ile evliydi ve çarmıhta can verirken, Meryem Hz. İsa'nın çocuğuna hamileydi. Kutsal Kase'yle simgelenen, Hz. İsa'nın son yemekte kullandığı kase değil, aslında Magdalalı Meryem'in rahmiydi. Hz. İsa'nın fiziksel bir soyu vardı ve bu soyun, kimliğini gizleyerek günümüze dek varlığını sürdürdüğü ve Tapınak Şövalyeleri tarafından korunduğu iddia edilmekteydi.Bu imzasız yazı 95.14.113.52 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Holy Grail ve Holy chalice[kaynağı değiştir]

İkisi farklı şey ve farklı maddeleri var ancak burada tek başlık altında anlatılmış ve sanki birisinin kökeni gibi gösterilmiş. Bu muhtemelen hatalı bir bilgi.--Visnelma (mesaj) 18.49, 10 Mart 2021 (UTC)[yanıtla]