Tartışma:Kuşburnu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şablon uygulaması ile ilgili...[kaynağı değiştir]

Taksonomi kutu'yu uygularken,
  • cins ve tür adlarını italik yazı işlevini sunan wiki işaretlemesi içine ('''') almaya gerek yoktur çünkü şablon kodu cins ve tür adlarını otomatik olarak italik yazıya çevirmektedir.
  • uygulama kılavuzunun AD/BİLİMSEL AD bölümünde yer alan Bilimsel ad, İlgili takson ve İlgili otorite değişkenleri, maddeye konu canlı ya da canlı grubunun Bilimsel Sınıflandırma başlığının en sonunda ve kalın harflerle belirtilecek şekilde yer almasını sağlamaktadır. Dolayısıyla,
    • örneğin maddenin konusu bir tür olduğunda, AD/BİLİMSEL AD bölümünde yer alan Bilimsel ad, İlgili takson ve İlgili otorite değişkenlerinin o türe göre doldurulması ve şablon kılavuzunun BİLİMSEL SINIFLANDIRMA bölümündeki verilerin yalnızca Tür değişkenine kadar (Tür değişkeni hariç) doldurulması, Bilimsel Sınıflandırma başlığı altında tüm bu verilerin yer alması için yeterlidir.

Örnek uygulama için, bu maddenin güncel sürümüne ve değiştirme sayfasına bakınız.

Kolay gelsin...

--Doruk Salancıileti 08:16, 1 Kasım 2006 (UTC)

Başlık karışmış.[kaynağı değiştir]

Söz konusu madde Rosa canina adlı bir gül bitkisi türüne ait. Ancak rosa canina bitkisinin ve diğer pek çok gül bitkisi türünün verdiği kuşburnu meyvesi ile karıştırılmış. Kuşburnu bu bitki türünün adı değil, bu bitki türünün (ve diğer pek çok gül bitkisinin ) verdiği meyvenin adıdır. Ben meyveye ait sayfayı oluşturdum. Bu maddenin adının da değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

" C vitamini açısından dünyanın en zengin meyvesidir." iddiası hakkında[kaynağı değiştir]

Bu iddiayı doğrulamaya çalıştım ama destekleyici bir kaynak bulamadım. Bu kesin ifadenin kaldırılması gerektiği kanaatindeyim AlfredMango (mesaj) 19.30, 18 Nisan 2023 (UTC)[yanıtla]