Tartışma:Katalonya millî futbol takımı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Futbol (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Futbol maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Futbol kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İspanya (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İspanya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İspanya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yanlış başlık[kaynağı değiştir]

"Katalonya Millî Futbol Takımı" diye birşey yok. Doğrusu Katalonya Futbol Karması. İspanyolcası da "Selección de fútbol de Cataluña" zaten. İngilizce VP'de herhalde fazla düşünmeden "Catalonia national football team" demiş olmaları bizi bağlamaz. İspanyollar kendi milli takımlarına da sadece "Selección" (seçme, karma) dedikleri için orada öyle "bir bölgenin milli takımı" gibi tuhaf bir durum yok... Değiştiriyorum. --E4024 (mesaj) 15:20, 16 Aralık 2013 (UTC)

(Tartışmaya katılmayı lütfetmeyen "dediğim dedik"lere:) "Milli takımlar için standart uygulama" diyorsunuz ama ben "Katalonya'nın milli takımı olmadığını" söylüyorum. "Milli takım" kurmaya kalksalar merkezi yönetim ile mevcut bir dizi sorunlarına bir tane daha eklenir ve bunu basında okurduk. Yazdıklarımı ya okumuyor ya da okuduğunuzu anlamamak için özel bir çaba gösteriyorsunuz. --E4024 (mesaj) 08:31, 23 Aralık 2013 (UTC)
“Desde la década de 1990 existen movimientos políticos y sociales, encabezados por el gobierno de la Generalidad de Cataluña y diversas plataformas civiles, que reivindican el reconocimiento del combinado catalán como selección nacional y su participación en competiciones oficiales.” Bu ifadeyi İspanyolca Vikipedinin aynı maddesi "giriş"inden aldım ve ilgili bölümünü "koyu harflerle" vurguladım. Biraz İspanyolca bilen herkesin anlayabileceği gibi, burada, "Katalonya Futbol Seçmesinin (Karmasının) bir milli takım olmasını isteyenler, onu bir milli takıma çevirmeye çalışanlar bulunduğu" belirtiliyor. Bir başka deyişle, bu karmanın bir milli takım olmadığı anlatılıyor, anlamak ve anlaşmak kabiliyeti bulunanlar için tabii... --E4024 (mesaj) 08:31, 2 Ocak 2014 (UTC)
Aloo? --E4024 (mesaj) 16:03, 11 Nisan 2014 (UTC)
İspanyolcada "selección" zaten millî futbol takımı demek. Her ülke için o kullanılır.--NanahuatlEfendim? 07.47, 22 Aralık 2019 (UTC)[yanıtla]
@Vikiçizer, @Superyetkin, kişisel yorum ihlaliyle ilgili gerekeni yapmanızı rica ediyorum (yorumun muhatabı olarak net ihlal kaldırılmasa da olur, gereğini yapın yalnızca).--NanahuatlEfendim? 19.53, 8 Nisan 2020 (UTC)[yanıtla]