Tartışma:Karaman (eyalet)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Osmanlı İmparatorluğu (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Osmanlı İmparatorluğu maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Osmanlı İmparatorluğu kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Coğrafya (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Coğrafya maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Coğrafya kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Kuruluş tarihi[kaynağı değiştir]

Farklı görüşlere yer verilmesi çok güzel, işte Vikipedi bu :) Bu görüşler de sonuçta ana kaynaklara ve bunların değerlendirilmesi sonucunda farklılaşıyor. Esas bunlar da belirtilirse mükemmel olur :)--RapsarEfendim? 17:24, 8 Kasım 2014 (UTC)

Bu farklı görüş belirtenler aslında hepsi profesör, tarihçi. Bu konuyla ilgili kitaplarında hepsi farklı bir tarihi öne sürmüşler. Maddeyi biraz daha geliştirmeyi düşünüyorum bakalım :) Sait71 17:49, 8 Kasım 2014 (UTC)
Herhalde :) Edirne'nin Fethi'nde de aynı durum mevcut. Neye dayanarak bu kanıya vardıklarını da eklerse süper olur :) Emeğine sağlık.--RapsarEfendim? 17:51, 8 Kasım 2014 (UTC)
O kaynaklara da ulaşabilirsem ekleyeceğim. :) Sait71 18:40, 8 Kasım 2014 (UTC)

Bu konuda kesinlikle uzman veya bilirkişi değilim ama "bildiğim kadarıyla" A kaynağı kullanılıyorsa ve bu kaynak B ve C kaynaklarını kaynak olarak gösteriyorsa, yeni bir metin hazırlayan kişinin A kaynağından bahsetmeden direkt olarak B ve C kaynaklarından bahsetmesi etik olmuyor. Böyle bir durum var mı bilmiyorum, direkt olarak Osmanlı arşiv belgelerinden bahsedildiği için söylüyorum.--RapsarEfendim? 20:17, 13 Kasım 2014 (UTC)

Bir kaç profesörün yayınlanmış çalışmalarını kullanıyorum. Yazılanları özgün bir biçimde yeniden cümle haline getirip, ilgili bilgide o kişi tarafından belirtilen kaynakları ekliyorum. Çalışma bitince de bu sayfaları Ek okuma başlığında veya dış bağlantılarda paylaşmayı düşünüyorum. Genel kaynak, [1], [2] [3] vs. gibi çeşitli kaynaklardan derlemeye çalışıyorum.Sait71 20:31, 13 Kasım 2014 (UTC)