Tartışma:Kamran İnan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Siyaset (Başlangıç-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Siyaset maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Siyaset kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Biyografi (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Bursa (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bursa maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bursa kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Etnik kökeni[kaynağı değiştir]

  • Azınlıkta kalmış görüşlerin veya iddiaların, genel kabul görmüş doğrularmış gibi en ön plana çıkarılması vikipedi politikalarına aykırıdır.
  • Herhangi bir kişinin cinsiyeti, dini, dili, ırkı, etnik kökeni, mezhebi'ne, giriş paragrafında yer verebilmek için:
    1. Bunlar, genel kabul görmüş doğrulanabilir bilgiler olmalı.
    2. Ayrıyeten ansiklopedide birinci cümle olarka yer almasına değer bir bilgi olmalı.
  • Yaşayan kişilerin biyografilerinde din, dil, ırk, etnik köken, mezhep bilgi ve iddialarına özen göstermek gerekir.

Durduk yerde birinin etnik kökenini veya dinini veya dilini veya dinini ve mezhebini ön plana çıkarmak, vikipedi politikalarına aykırıdır.

Etnik kökeni ilgili gösterilen kaynak durumu açıklıyor:Bu imzasız yazı Bruno Giordano (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Kaynaktaki dile bayıldım. Pek bir objektif. Şunu belirtmekte yarar var zatın kendisi kökeninden dolayı birilerine bağırması, onun kökenini değiştirmez. Reddetse bile değiştirmez. Mahkemeye de verse bir şey olmaz. Giriş kısmında belirtilmeyebilir ama ilerleyen cümlelerin başında açıklanır kökeni. Yine de girişte eklenmişse çıkarılmasından yana değilim. Kolay gelsin. - Hedda Gabler 17:50, 23 Ağustos 2009 (UTC)
    • Elbette değiştirmez. Yalnız Kâmran İnan etnik kökenini inkar etmemiş, sadece etnik kökeni ile birlikte kendisinin takdim edilmesine karşı çıkmış. Kürt kökenli olmasına bu kaynak referans verilmişti. O da ilginç bir durum:)
    • Orda doğdu, şurda yetişti, şundan bundandır diye hayat hikayesinde söz edilebilir ama etnik köken, inanç, ırk gibi konularda başka hassasiyetlere de dikkat etmek gerekir. Çünkü din, ırk, etnik köken gibi şeylerin ispatı hem zordur hem de bunlar ile uğraşmak akılsızca işler olabilir. Genel kabul görmüş doğrulanabilir bilgilerde bile bazı kaçınılması gereken noktalar var. Teşbihte hata olmaz hatasız da teşbih olmazmış. Mesela alkolik veya madde bağımlısı olup da başarılı olmuş bir pop yıldızından uyuşturucu müptelası ahmet oğlu mehmet'in son albümü 100bin sattı diyemeyeceğimiz gibi. İki bilgiyi bazı haller dışında birbirinden ayırıp kendi bağlamında vermek gerekir. Bilgi yanlış olmasa bile bazı durumlarda bilgilerin kullanım yeri ve sıklığı da TBA olabilir. Bu konuda anlaşıyoruz gibi görüyorum.

Teşekkürler, kolay gelsin. --Bruno ileti 18:42, 23 Ağustos 2009 (UTC)

Türkçe Vikide Kategori:Kürt asıllı Türkler de mevcut olduğuna göre, başlangıçta yer alabilir. Bunu engelleyen gerekçe yoktur. Din, mezhep v.s. ile karıştırılmamalıdır. Bu zat için yorum yapmadan da Kürt asıllı Türkler kategorisi uygundur. Fakat Türkiye Kürtleri kategorisine girmez, bence. Takabeg ileti 23:08, 23 Ağustos 2009 (UTC)


  • Bu kaynaktaki bilgiyi referans vererek kişinin etnik kökenini yazamayız. Refereans verilen Akşam Gazetesinin haberine göre Habertürk sunucusu Kamram İnan'ı etnik kökenine göre takdim etmiş, Kamran İnan da bu takdime itiraz etmiş. Bu bir kaynak değildir. Geçerli bir kaynak olsaydı bile Türkçe yönergelerde bulunmayan İngilizce vikideki Wikipedia:Categorization/Ethnicity, gender, religion and sexuality maddesindeki yönergelere göre Etnik köken ile ilgili kısıtlamalara tabi olarak yine Kamran İnan'ı etnik kökenine göre sınıflandırmamız mümkün değildir. Saygılar --Bruno ileti 20:23, 26 Ağustos 2009 (UTC)
  • Kaynaktaki olay önemli değil önemli olan kaynaktaki bilgidir. Kürt olduğu yazıyorsa bu gerçek bilgidir, ve Kürt asılllı olduğu için zaten haber olmuştur. Bağırmış vs orası nagazinseldir fakat gerçek bilgiyi kaynak içeriyor. Dolayısıyla kullanılabilir.--Hedda Gabler 10:33, 27 Ağustos 2009 (UTC)