Tartışma:Kaşkaylar

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kaşkayı değil[kaynağı değiştir]

Selam. Kaşkayı değil. Yani sonundaki ı olmamalı. Kaşkai ya da Kaşkay olabilir. Kaşkayı yaparsak viki icadı sayılıyor. Takabeg ileti 14:19, 21 Haziran 2008 (UTC)

sizin yazdığınız kaşkay aslında bir siyasettin devami olarak parçala ve hukumet ettir zira bu şekilde kaşkayı türklerini isim olarak kayı boyundan ayırıyorsunuz sizin yazdığınız şekil aslında azerbaycanlılara azeri (ateşperest) demek gibi bir şey bu konuda size önceden de yazdim قشقايی kelimesini قاشقای olarak değıştırmeniz sayi olarak bir halkı yok etmeniz.kaşkayı varlığı gerçeğini inkar etmenizdir



doğru yazmak ve doğruyu savunmak abartmak değil yabancı (ingilisce) yazılarda oğuz türklerinin boyu olarak (qai) yazısını türkçeye cevirdiğimizde türkiye türkçesinde (kayı), azerbaycan türkçesinde (qayı) ve... görüyuruz aslında nedeni araştırdım iki sesli harf arka arkaya türkçede telefüz edilmez veya sorun yaşadır bunların arasına y harfı yardımcı harf olarak geçer ve kelime kayı olarak okunur bu viki çıkartması değil ve türkçeyi doğru kulanmaktır. başkalarının yanlışını doğrulamak türkçeyi bilen insanların vezifesidir. bu sitede kulandığınız resimin sahıbı olarak ve bir kaşkayı türkü olarak ve dr. kayani kaşkayı türklerinin tarihi, sosyolojisi ve yaşamı üzerinde 6 kitap sahını olarak hiçde abartmadığımı ve gerçekleri yazdığımı düşünüyorum.--Mohammadkayani 19:04, 4 Temmuz 2008 (UTC)

İlham kaynağı olmuştur.[kaynağı değiştir]

Kaşkay Türklerinin göçebe yaşam tarzından ilham alıp Nissan araç firması ürettiği jeep-suv tarzı araca Gücü göçebeliği zorlukları aşmayı simgelemek için Nissan Qashgai(Kaşkay) ismini vermiştir.Dünyada göçebilikle ünlü diğer unsur ise afrika sahra çölü göçebeleri Tuaregler olmuştur.Wolkwagen firması kaşkay benzeri çıkardığı jeep tarzı araca gücü zorluğu simgelemesi amacıyla tuareg ismini vermiştir.