Tartışma:Kıpçak grubu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Türkiye'deki Kıpçakça konuşulan yerler ile ilgili bir kanıt bulamadım. (En yakın Kıpçak öbeği Malkarca'dır ki Kafkaslarda konuşulur.) Yazan kimse bunun hangi Türk lehçesi olduğunu söylerse memnunluk duyarım.--F.Mehmet Kaya 19:03, 19 Şubat 2008 (UTC)

Türkiyede sözde kıpçakca konuşulduğuna dair ilaveleri çıkardım. Hala kaynak gösterilmemiş ve banada inandırıcı gelmedi. --Erdall 20:58, 1 Mart 2008 (UTC)

Maddenin adı "Kıpçak grubu" olmamalı. Mümkünse "Kıpçakça" veya "Kıpçak Türkçesi", yok olmuyor, çoğul olması gerekiyorsa "Kıpçak dilleri" olmalı. Önerimi kabulünüze sunuyorum. Makul bir zaman içinde itiraz gelmezse isim değişikliği yapacağım. Filanca 15:59, 5 Eylül 2009 (UTC)

arkadaş sık atmış :)) kıpçak dilinde /h/ ssinden önce /k/ gelirmişmiş... hev olurmuş khev :))) yahu hevi (gırtlaktan h ile) gürcücedir, "dere, vadi" demektir. yıllarca ne güzel uyutmuşar sizi :)

Türkiye'de artvin ilinde kıpçak türkleri yaşamaktadır.

kipcakca metin[kaynağı değiştir]

kipcakca metin yazabilcek kimse yok mu? manavlar maddesinde Manav Türkmen ağızlarında Gagauz Türkçesi ile Rumeli ağızlarındaki (ilk hecede) o > u ve ö > ü daralmaları da görülmektedir: undan («ondan»), kǖde («köyde») vb. Bu durum çoğunlukla Kıpçak Türkçesinin Oğuz Türkçesine etkisi olarak açıklanır diye bi cümle gecmekte, örneklerle zenginlestirilebilir. tesekkürler Anton (mesaj) 20:30, 4 Eylül 2015 (UTC)