Tartışma:Kılıç

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yetersiz Madde[kaynağı değiştir]

Bu madde gerçekten çok yetersiz kalıyor.Ne tarihi anlatılmış nede başka bir şeyi.Lütfen düzenlenmesine katkıda bulunun.--İndiana jones 17:20, 18 Ağustos 2008 (UTC)

makaledeki resimler korkunç. solaki resim memlük kılıcı değil amerikan "marien"lerinin memlük kılıcını model alarak tasarladığı "mameluke" denen tören kılıcı. sağdaki ise komik fantastik bir çizim. elimden gelirse ve nasıl resim ekleneceğini çözebilirsem değiştirmeye çalışacağım.--85.97.114.67 01:34, 15 Ekim 2008 (UTC)

Merhaba, aslolan resimler değil, maddenin içeriğinin ansiklopedik olarak geliştirilmesi, commonstan derleme bir müze ağırlıklı galeri oluşturduk. Resimlerin tarihi değeri ve güvenilirliği bakımından müze çekimlerini kullandım. Resimler gelir geçer milyonlarca kılıç resmi bulunur, önemli olan içerik...İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 11:29, 15 Ekim 2008 (UTC)

  • Maddeye resim eklemeniz iyi olmuş teşekkürler maddeyi iyice düzenledik.--İndiana jones 20:45, 18 Kasım 2008 (UTC)



Bu makale oldukça yetersiz, akademik olarak başarısız ve aşırı millyetçi bilgilerle şişirlimiş. "Tarih boyunca özellikle Türkler kılıca özel bir ilgi duymuşlardır. Bu yüzden Türkler at üstünde çağlar açıp çağlar kapamıştır." sözü nasıl bir sözdür, akademik içeriğe yakışıyor mı? Burada yazılanlara bakılırsa makalede kılıç değil, genel olarak türk kılıcı hakkında bilgi veriliyor, diğer bilgiler de araya süs niyetine serpiştirilmiş. Bakın wikipedia'da yazı yazılan kısmın altında bir ibare var diyor ki "Ansiklopedik içerik doğrulanabilir olmalıdır." Doğrulanabilirlik, kaynakça belirtilerek, tarafsız olunarak ve akademik bir bilgilendirme amacı içerisinde yazılması gerekliliğine işaret eder. Lütfen fotoğraflara takılıp içeriği boşlamayın. Bu makalenin gelişmesi için şunları örnek alabilirsiniz:

en:Sword Kılıç: Silahın Tarihçesine Genel Bakış ve Temel Sınıflandırmalar isimli kendi yazdığım makaleyi örnek alabilirsiniz,

en.Wikipedia.org'daki kılıç makalesi ve benim makalemle kıyaslandığında buradaki makalenin ne kadar yazıf, yanlı ve boş içerikli olduğu rahatça anlaşılabilir.

Foto galeri oluşturmak ile ansiklopedik içerik yaratılmış olunmaz, sadece görüntü kurtarılmış olunur. Bu yazının ardından "Tarih boyunca özellikle Türkler kılıca özel bir ilgi duymuşlardır. Bu yüzden Türkler at üstünde çağlar açıp çağlar kapamıştır." sözünü makaleden siliyorum, akademik olması gereken bir makalede ilkokul çocuklarına yakışmayacak böyle bir boş sözün lüzumu yoktur, gidin böyle sözleri milliyetçi forumlara yazın, akademik kaynaklara değil; saygın hiç bir araştırmacı bir milleti bu şekilde kayıran bir söz söylemez, ancak biz kendimiz için söyleriz ve komik durur. İçerik ekleyen kişiler olarak sizleri ciddiyete davet ediyorum ve bugüne kadar kimse bu satırı kaldırmaya tenezzül etmediğinden ötürü kınıyorum.--Efe.tuncay 05:33, 6 Aralık 2008 (UTC)


-Süvarilerin 5 metreye varan kılıçlar kullanmasına dair hiç bir kaynak gösterilmemiş.