Tartışma:Kürt enstitüleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Diyarbakır Kürt Enstitüsü[kaynağı değiştir]

Daha ayrıntılı olması lazım bu maddenin,kürt enstitüsünün asıl amaçları daha net ve açık verilmeli,bu konuda daha çok kaynak eklenmeli.Tabi bunu kürtçülük ,kürt şövenizmi ve propagandası yapmadan halletmek gerekir!--Kamuran Ötükenli 12:37, 16 Mart 2010 (UTC)

  • ilk cümleniz ile son cümleniz arasındaki bağı anlamış değilim. Yazdıklarınıza dikkat edin bence, kimse Kürt şovenizmi/propagandası yapmamaktadır. Burası açık bir ansiklopedi, içeriğini eksik bulduysanız, siz de ekleyebilirsiniz. Hem böylece ilgisiz şeyler yazmış olmaktan da kaçınmış olursunuz. Kolay gelsin. - Hedda Gabler 09:27, 19 Mart 2010 (UTC)

Neden Rusyada kurulan kürt enstitülerine yer verilmemiş?Bildiğim ve hatırladığım kadarıyla ilk kürt enstitüsü 30'lu yıllarda erivanda kurulmuş ama buna burda hiç yer verilmemiş ve en eskisi paris deniyor??? "Enstitünün amacı: Belçika'da yaşayan Kürtleri yüceltmek..." ifadesi bence uygunsuz ve taraflı.Ayrıca bu kürt enstitülerinin .... pkk ile paralel çalışmaları ve organik bağları hiç yokmudur?İfadeler iyice strerilize edilmiş gibi duruyor gerçekçi değil.--Kamuran Ötükenli 12:49, 16 Mart 2010 (UTC)

Onlar "Belçika'da yaşayan Kürtleri yüceltmek" diyorlarsa öyle aktarılmalıdır. Bunlar yorumumuz değildir. Bir örnek göstermem gerkirse...... Nihal Atsız'ın kendi görüşleri taraflı olabilir. Fakat görüşleri taraflı diye otomatikman maddesi taraflı sayılmıyor. Anlatabildim mi ? Takabeg ileti 12:57, 16 Mart 2010 (UTC)

Vikipedi:Vikipedi ne değildir? Vikipedi özgür kürsü değildir 'i tekrar okumanı tavsiye ederim. Takabeg ileti 12:59, 16 Mart 2010 (UTC)

Ancak bu maddede problem var. Yer alan X Kürt Enstitüsü'nün her zaman birlikte hareket etmemesidir. Bazen iş birlikleri söz konusu oluyor da normalde bağımsız kuruluşlardır. Yani merkezi yoktur ve dolayısıyla merkez - şube ilişkileri de yoktur. Takabeg ileti 13:01, 16 Mart 2010 (UTC)

Sorulan soru ile verilen cevaplar ve örneklemeler uyuşmuyor.Verilen ifadeler aynen alınıyorsa kaynak gösterilmelidir ki yanlış anaşılmalara sebep olmasın yoksa şövenist ifadeler gibi durmakta ve öyle bir anlam çıkmaktadır.Nihal Atsızın görüşlerinin yer aldığı maddeler taraflı olabilir bu onun tanıtıldığı maddeninde taraflı olması anlamına gelmez ikisi ayrı şeylerdir.Ve tekrar ediyorum madde adeta sterilize edilmeye çalışılmış olabildiğince tarafız olmalı.

Ben şimdilik ufak bir araştırma yapıyorum gerekli kişilerdeng elecek haberleri bekliyorum çünkü bu konu akademik toplantılarda tartışılmıştı ve ilk kürt enstitülerinin rusya da ve erivanda kurulduğuna dair veya kurulmadığına dair bilgiler gerekmektedir bu aslında kürt enstitüleri için önemlidir,Bu konu üzerinde araştırma yapmak gerek,bilgisi ya da fikri olan yokmu?--Kamuran Ötükenli 12:35, 19 Mart 2010 (UTC)