Tartışma:Jeofizik

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: SULFİ BALCI 6 tarafından 2 yıl önce Madde'nin isminin değişikliğini talep ediyorum başlığına


benim öğrenmek istediğim şu hangi bölgeler deprem bölgesidir diye sormuyorum hangi bölgelerin toprağı taşlıktır bu tanımın bilimsel tanım karşılığı nedir.

Madde'nin isminin değişikliğini talep ediyorum[kaynağı değiştir]

Jeofizik ismi bir bilim dalını kapsıyor. Nasıl; Jeoloji Yer Bilimi, Biyoloji Canlı Bilimi diye geçmiyorsa, Jeofizik de Yer Fiziği şeklinde geçmemeli. Bu noktada;

Yer fiziği, Jeofizik bilim dalının inceleme alanlarından biridir. Bu nedenle Yer Fiziği maddesinin meslek ve bilim dalını ifade etmesinden dolayı Jeofizik diye değiştirilmesini talep ediyorum. O.K.T. 00:16, 19 Şubat 2010 (UTC)

haklısınız. isim değişikliğini yaptım. teşekkürler. --ki bl 14:46, 19 Şubat 2010 (UTC)

insanlar DÜNYA nın petrolünü kullanmasın acil kullanımı durdurulmalı . SULFİ BALCI 6 (mesaj) 19.40, 17 Kasım 2021 (UTC)Yanıtla

Anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

Bir bilim dalı olarak Jeofizik'e baktığımızda bu bilim dalı kendi içerisinde de kollara ayrılıyor. Bu noktada Jeofizik bilim dalı aynı zamanda yerin fiziksel özelliklerini de inceler. Jeofizik Dünya ve Evren ile ilgili bir çok kavrama bu noktada ev sahipliği yapar. Yine bu noktada ele aldığımızda 'Yer Fiziği' Jeofiziğin ana bilim dallarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Evet Jeofizik yerfiziği anlamına geliyor, köken olarak öyle ama Yer Fiziği Jeofiziğin incelediği alanlardan biri. Bu nedenle 'Yer Fiziği' başlığı için anlam ayrımı yapılması gerekiyor. Yer Fiziği başlığının anlam ayrımı sayfasına dönüştürülmesini talep ediyorum. O.K.T. 19:42, 19 Şubat 2010 (UTC)