Tartışma:Isser Harel

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje İsrail (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İsrail maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İsrail kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Filistin (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Filistin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Filistin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Belarus (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Belarus maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Belarus kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Çıkarılan bilgi[kaynağı değiştir]

@Kibele, daha önce bir kitap sundum size. Kitapta geçen bilgi bu. Hikaye filan anlattığım yok. Türkçe olarak kaynak yok haklısınız fazla fakat elde bir kaynak var ve yabancı kaynaklar eldeki kaynağın doğruluğunu gösteriyor. Hikaye anlatsam derim ki, Harel'in soğukkanlılığını kaybetmesi Ben Gurion'un başbakanlığını kaybetmesine yol açtı. Harel, Yossele'yi bulduğu zaman kullandığı yatağını İsrail'e göndertti. Büyük bir kutlama yapıldı veya ne bileyim Josef Mengele'yi İsrailli siyasetçiler yüzünden elinden kaçırdı filan. Bunların hiçbirisini yazmadım. Çünkü, işin hikaye kısmı bunlardı ama Yossele meselesi çok değerli bir mesele olmasına rağmen maalesef ekletmiyorsunuz. Yine detaylı bilgi var, özetini ekleyemiyoruz. Ekletmiyorsunuz. Diğer eklediğim bilgiler zaten maddede yazan şeylerin geliştirilmiş hali. Uzlaşma sorunu yaşadı ayrıldı diyor. Kimle yaşadı bu sorunu? Bunu ekliyorum, niye yaşadı? Bunu ekliyorum. Doğru bilgiyi, mantıklı bilgiyi çıkarıyorsunuz. İnsanların okuyacağı, öğreneceği bilgiyi çıkarıyorsunuz. Bu çok yanlış.--Tuğkan (mesaj) 16:49, 11 Haziran 2017 (UTC)

Okuyuculara okuduklarının doğruluğunu değerlendirme şansı vermek gerekir bu sebeple bu tarz eklemeler açık kaynakla yapılmalı. Bu kaynak kitapsa sayfa numaraları olmalı. Mümkünse linkleri de eklenmeli. --Pragdonmesaj 11:00, 16 Haziran 2017 (UTC)
@Pragdon, bütün maddeyi silelim? Maddeye bakınca ben kaynakça kısmı göremiyorum fakat birçok bilgi mevcut maddede. Benim verdiğim bilgiler maddede olan bilgilerin genişletilmiş halidir. Israrla benim eklediğim bilgiyi çıkarmanız art niyettir. Bu tutumunuz hoş değil. Gerçekten değişiklik savaşına çevirmenizden epey sıkıldım burayı. Çok sıkıcı. Yine de okuduğum kitaplardan eklemeler yapacağımdan emin olabilirsiniz. Birazdan kaynak ekleyeceğim. İyi çalışmalar.--Tuğkan (mesaj) 15:28, 16 Haziran 2017 (UTC)
Öncelikle "art niyet" değil iyi niyet varsayalım böylece iletişimi daha sağlıklı kurar, problemleri ortadan kaldırırız. Konuya gelirsem; bütün maddeyi silmeyelim tabi ama zaten kaynak problemi olan bir maddeyi daha da kaynaksız bilgilerle şişirmeyelim @Tuğkan. Konuya ilgilisiniz belli ve anladığım kadarıyla da elinizde kaynaklar mevcut? O halde neden bu kaynakları kullanıp maddeyi geliştirmeyelim? Niyetimiz sağlıklı bir vikipedi oluşturmak sonuçta değil mi? O halde ona göre hareket edelim. Altı üstü kaynak eklenecek. Bu basit bir şey için gerilmeye veya kullanıcılar ile tartışıp kırmaya kırılmaya gerek yok derim ben. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 16:21, 16 Haziran 2017 (UTC)
Pekala @Pragdon, ekledim kaynağı, umarım sorun çözülmüştür :) İyi çalışmalar size de.--Tuğkan (mesaj) 16:25, 16 Haziran 2017 (UTC)