Tartışma:Intel Core

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Bilişim (Taslak-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Bilişim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Bilişim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Yazılım (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Yazılım maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Yazılım kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"İntel firması,Pentium 4 ya da P4 olarak bilinen işlemci üretimini durdurmuş, Pentium serisini artık sadece 1 ad altında üretmeye başlamış ve yeni nesil işlemci olan "Core" işlemcileri üretmeye başlamıştır.Şu ana kadar 7 Intel Core sürümü çıkmıştır.Bunlar sırasıyla:"

bu bölümü belki itiraz olur diye silmedim ama hatalı. intel pentium 4'ü yani netburst mimarisini 2008'de sona erdirdi. oysa core mimarisi 2006 Q1 yani ilk çeyrek olarak görünüyor. bunu geçtim, pentium serisini bir adla üretme diye bir şey yok. pentium serisi P5,P6 ve Netburst mimarilerini kullanır. Yani Core mimarisi ve onunla bağlantılı ortaya çıkan sonrakiler nehalem, westmere, sandybridge ile doğrudan alakası yoktur. Sadece bu sonuncular, pentium serisinin ve ondan önceki seri olan 386, 486 vb. gibi serilerin komut setlerinide kullanmayı sürdürmüş ama bunların sürümlerini yükseltmiş ve son zamanlardada bir kaç yeni komut seti eklemiştir.88.231.216.69 18:08, 21 Aralık 2012 (UTC)