Tartışma:IV. Davit

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Kartal1071 tarafından 8 ay önce Selçuklu Ordusu Rakamları Abartılı başlığına
Vikiproje Biyografi (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Gürcistan (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Gürcistan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Gürcistan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Selçuklu Ordusu Rakamları Abartılı[kaynağı değiştir]

Selçuklular 250.000 kişi Gürcüler de 56.000 kişi öyle mi lan o zaman haçlı seferleri vardı Orduları'ın bir kısmı hudutlarda beklerken bir kısmı iç isyanlar ve taht savaşları ile uğraşıyordu hem Sultan Melikşah'ın ölümünden sonra 450.000 kişi olduğu Tahmin edilen Selçuklu ordusu Oğulları arasında 4'e bölündü ve atabeyler ve emirlerin ordusu ise en fazla 30.000 di isyan ederlerse bastırmak kolay olsun diye bu durum karşısında bu sayı en fazla 100.000 olur. Hem gürcülere Bizans ve Haçlıların da destek verdiği de Tarihçiler arasında konuşuluyor sırf Büyük Selçuklu Devleti'nin Orduları ile Karşılaşmamak için destek verdikleri konuşulmakta ve bu sayı 56.000 den fazla olmalı. Kartal1071 (mesaj) 19.40, 25 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla