Tartışma:II. Gülbahar Hatun

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Biyografi (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

22 Kasım 2010 tarihli değişiklikler[kaynağı değiştir]

22 Kasım 2010 günü 78.188.215.136 IP numarasıyla bu maddeyi değiştiren kullanıcı YAVUZSULTAN SELİM'in ÖZ annesi "II. Gül-Bahar Sultan" ile Dülkadiroğullarından olan üvey annesi "I. Ayşe Hatun" arasındaki FARK karışıklığa sebep vermeyecek şekilde belirtildi. yazmış. Sanırım yaptığım değişiklikleri yanlış anladınız. Sorun bu iki kişi arasındaki farkların belirtilmesi değil. Öncelikle şunu belirteyim ki bu madde Gülbahar Hatun'a ait. Ayşe Hatun'la Gülbahar Hatun arasında isim benzerliği bile yok. Bu iki kişi neden karıştırılsınlar? Ayrıca ben bu Ayşe Hatun'u hiç duymadım. Eğer Yavuz Selim'i büyüten kişinin Ayşe Hatun olduğunu iddia ediyorsanız kaynak göstermeniz gerek. Gülbahar Hatun 1510 yılında ölmüşse ve Yavuz Selim de 1470 yılında doğmuşsa, Yavuz Selim'i neden öz annesi büyütmemiş olsun? Annesi öldüğünde Yavuz Selim 40 yaşındaymış. İddialarınızı kaynaklarla desteklemeniz gerekiyor. Ayrıca lütfen maddeye Osmanlıca serpiştirmeyin. Maddenin sadece baş kısımda madde adının Osmanlıcasını yazabilirsiniz, o kadar. Maddeye eklediğiniz aşırı miktardaki Osmanlıca maddenin okunurluğunu azaltıyor. Zaten maddenin okuyucularının % 99'u Osmanlıca bilmediği için hiçbir faydası yok. Ben de Osmanlıca biliyorum ama maddelere yerli yersiz Osmanlıca eklemeyi düşünmüyorum. Son olarak da size şu tavsiyede bulunayım: Kullanıcı adı almamanız sizinle bağlantı kurmamı zorlaştırıyor. IP numaraları sürekli değişiyor. Lüften kendinize kullanıcı adı edinin. ---Vikiyazar 15:02, 23 Kasım 2010 (UTC)

Anladım. Siz Kullanıcı:Nedim Ardoğasınız. O yüzden kullanıcı adı edinmiyorsunuz. ---Vikiyazar 15:37, 23 Kasım 2010 (UTC)

Diyanet İslâm Ansiklopedisi: I. Selim maddesi[kaynağı değiştir]

Diyanet İslâm Ansiklopedisi adresini yeniledi, bilginize.108.31.73.33 05.25, 2 Mart 2019 (UTC)[yanıtla]